logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WAŻNE, Odzyskiwanie wszystkiego po awarii (Outlook)

SanceS 16 Gru 2004 11:38 2109 3
REKLAMA
  • #1 1064420
    SanceS
    Poziom 22  
    Ocena: 48
    Witam,
    ostatnio miałem dość poważną awarię systemu (musiałem niespodziewanie reinstalnąć), a żeby nie utracić różnych uprzyjemniających życie rzeczy (w tym haseł, które już zapomniałem) nagrałem nowy system obok starego niedziałającego, aby móc odzyskać potem hasła itd...

Chodzi mi teraz o odzyskanie wszystkiego co związanego z Outlookiem, znalazłem już pliki w, których przechowywana jest treść listów itd.
    Znalazłem wpisy w rejestrze w których są adresy serwerów POP3 i IMAP
    i znalazłem w rejestrze zakodowane (hex) hasła (których nie pamiętam).
    Czy ktoś ma jakiś sposób na rozkodowanie tych haseł ? . Widziałem kiedyś gdzieś taką tabelę do rozszyfrowania tego (była do wygaszaczy, ale myślę, że tutaj jest ten sam system kodowania).

Potrzebuję sterowników do karty telewizyjnej itd... Czy zna ktoś jakąś uniwersalną stronę ze wszystkimi sterownikami (nie chce "błądzić")

Czy wie ktoś gdzie Windows Commander (Total Commander) przechowuje informacje o zapisanych kontach ftp itd. (w tym hasła) ? I Jak je rozszyfrować ?

Sprawa jest pilna, bo nie mogę normalnie odbierać poczty (nie pamietam hasła), a dla bezpieczeństwa wpisałem jakieś bzdury w przypominaczu.
    Nie dostanę przypomnienia z elektrody, że przyszła wiadomość, dlatego jeśli, ktoś ma pomysł na jakieś rozwiązanie to proszę na gadu-gadu (3913293). Piszcie też tutaj, co jakiś czas będe odwiedzał ten temat.

Pozdrawiam, i czekam na pomoc
    Darek

P.S> Jak rozwiąże ten problem to mam jeszcze kilka, ale nie chcę ich od razu rzucać bo boje się, że zajmiecie się nimi, a nie tymi ważnijszymi....
  • REKLAMA
  • #2 1064867
    rsoltys
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    a jakiej wersji windows używasz? Są prostsze metody niż łamanie kodów by załadowąć listy i ich tresć.

Dodano po 3 [minuty]:

odnośnie sterowników...........szukaj ich na www.driverguide.com niestety należy się tam zalogowac jak użytkownik
  • REKLAMA
  • #3 1064922
    SanceS
    Poziom 22  
    Ocena: 48
    Widzę, że jest problem z tym Outlookiem cóż będę dalej próbował... Przeniesienie zapisanych literek na sztywno nie pomoga (pole jest dalej puste), może zły klucz przenosze ? (oznaczony jest pop3password2)

Pojawiły się następne kłopoty z Officem... Które klucze rejestru odpowiadają za Offica (nie chce mi się go reinstalować) ...

I dodatkowy problem, który występuje zawsze (raz w życiu nie wystąpił, ale tylko raz) mianowicie polskie litery przy ładowaniu WINDOWSA 98 SE. Nie ma polskich ogonków tylko jakieś dziwne (chyba każdy tak ma) i zamiast Ładowanie jest edowanie :) jak się z tym rozprawić.. ?

Pozdrawiam
    Darek
  • #4 1076147
    elbob
    Poziom 32  
    Ocena: 117
    SanceS napisał:

Potrzebuję sterowników do karty telewizyjnej itd... Czy zna ktoś jakąś uniwersalną stronę ze wszystkimi sterownikami (nie chce "błądzić")

Witam.

Tutaj znajdziesz sporo linków do stron ze sterownikami - może Ci się przydadzą.
    http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=5247&sid=dd5ac768fd84eb53b4af6c02d6a026a6

SanceS napisał:

I dodatkowy problem, który występuje zawsze (raz w życiu nie wystąpił, ale tylko raz) mianowicie polskie litery przy ładowaniu WINDOWSA 98 SE. Nie ma polskich ogonków tylko jakieś dziwne (chyba każdy tak ma) i zamiast Ładowanie jest edowanie :) jak się z tym rozprawić.. ?
    Darek

Zajrzyj tutaj - powinno pomóc w wyjaśnieniu problemu -
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic214624.html

Pozdrawiam.
REKLAMA