logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawigacja Carminat Renault scenik jak spolszczyć??

karlos7 07 Sty 2010 09:32 10252 6
REKLAMA
  • #1 7497886
    karlos7
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kupiłem samochód Renault Scenik z 2007 roku i chciałbym aby nawigacja pracowała w języku polskim.Jak to zrobić ?Chciałbym też wgrać mapę polski.o auto mapie to chyba mogę zapomnieć bo z tego co wiem pracuje na innym systemie.Moja nawigacja to Carminat.Proszę jakieś wskazówki.
  • REKLAMA
  • #2 7564662
    navservice
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Kolego można zrobić wszystko po polsku ( menu i lektor ) a mapy oryginalne są naprawdę bardzo dokładne o ile masz czytnik kolorowy VDO . Koszt nie jest mały ale na pewno wyjdzie taniej niż kupić przenośną a masz oryginalnie zabudowaną a i kamerę cofania można podłączyć
  • REKLAMA
  • #3 7666688
    RadekPawlak
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Mam podobny temat, posiadam Renault Scenik z 2001 i jest tam kolorowa navi czytnik jest pod siedzeniem pasażera firmy Philips całe sterowanie znajduje się przy kolorowym wyświetlaczu.

I jaki to dokładnie model navi i jaki tam pasuje rodzaj map?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 8380974
    zibi1969ehl
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    navservice napisał:
    Kolego można zrobić wszystko po polsku ( menu i lektor ) a mapy oryginalne są naprawdę bardzo dokładne o ile masz czytnik kolorowy VDO . Koszt nie jest mały ale na pewno wyjdzie taniej niż kupić przenośną a masz oryginalnie zabudowaną a i kamerę cofania można podłączyć

Witam, masz może namiary na kogoś kto zrobiłby nawi Carminat 3 (CNC, ITS - bo różnie nazywają) lub wiesz jak to zrobić samemu.Będę bardzo wdzięczny.
    Pozdro.
  • REKLAMA
  • #5 8422940
    Antur66
    Poziom 13  
    Ocena: 34
    Samemnu nie zrobisz , ogólnie do wersji DVD nie ma jeszcze spolszczenia , reszte jak coś to na PW i uważaj na oprogramownie u ludzi na chomikach i innych serwerach bo lubi dużo popsuć a naprawy są drogie.
  • #6 8434946
    Jurek37
    Poziom 1  
    Czym może objawiać się to popsucie nawigacji.
    Czy programy z Chomika mgą zmienić ustawienia..., czy też groźniejsze usterki?
    Mam podobny problem jak poprzednicy. Wbudowana nawigacja z niemiecką mapą i niemieckim przewodnikie.
  • #7 8442573
    Antur66
    Poziom 13  
    Ocena: 34
    Objaw np : czarny ekran i nic więcej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na spolszczenie nawigacji Carminat w Renault Scenik z 2007 roku oraz wgranie mapy Polski. W odpowiedziach podano, że możliwe jest spolszczenie menu i lektora, jednak wymaga to posiadania odpowiedniego czytnika (kolorowego VDO). Użytkownicy ostrzegają przed ryzykiem uszkodzenia nawigacji przy korzystaniu z nieoficjalnych źródeł oprogramowania, co może prowadzić do poważnych usterek, takich jak czarny ekran. W przypadku wersji DVD spolszczenie nie jest jeszcze dostępne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA