logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Edimax EW-7206AP lub DD-WRT nadaje się do repeatera z PPPoE?

lpm11 07 Sty 2010 19:54 5341 2
  • #1 7500685
    lpm11
    Poziom 22  
    Ocena: 37
    Potrzebuję czegoś takiego jak w temacie. W sieci bezprzewodowej jest logowanie PPPoE. Potrzebuję, aby router podłączył się z siecią (tu klient PPPoE), a następnie udostępniał Internet bez żadnych zabezpieczeń (po domu).
    Czy Edimax EW-7206AP to byłby dobry zakup? Albo coś na sofcie DD-WRT?
    Co polecacie?

Czekam na Wasze propozycje:)
  • #2 7502134
    Stanley_P
    Poziom 28  
    Ocena: 292
    Witam

Co prawda jestem, że tak napiszę, niezbyt biegły w tematach wifi oraz zaledwie od wczoraj posiadam i bawię się dwuradiowym wynalazkiem pt. Ovislink Airlive G.DUO . Conieco pisałem o nim w topicu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1527195.html (jest tam m.in. link do instrukcji)

Niemniej po wejściu w konfigurację "RADIO1 (WISP)", czyli tego, którym łaczę się z AP "dawcy", zrzut:

a następnie w konfigurację "Port WAN" widać wyraźnie, że w "Rodzaj połączenia WAN" można wybrać między innymi PPPoE.
    Zrzut:

Z kolei wybraniu PPPoE pojawiają się takie możliwości wyboru:
    Zrzut:

Czy o to chodziło?

Dodam, że wykonana z ciekawości zmiana "Rodzaj Połączenia WAN" z DHCP Client na PPPoE (wpisałem jakąś fikcyjną nazwę usera i hasło) przyniosło taki efekt, że połaczenie z moim "dawcą" przestało działać - czyli widać odnosi jakiś skutek.

Pozdrawiam -

Stanley
  • #3 7502135
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA