logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić oprogramowanie na niebrandowane w huawei e160 ?

eslodowy 08 Sty 2010 23:41 8649 11
REKLAMA
  • #1 7507035
    eslodowy
    Poziom 31  
    Ocena: 102
    Witam!
    Mam modem huawei e160 z o2 UK bez simlocka, chciałbym podmienić program z o2, na niebrandowany.
    Zrobiłem aktualizację wg wskazówek na playmobile.pl
    http://www.playmobile.pl/resources/pdf/Instru...lizacji_oprogramowania_modemu_Huawei_E160.pdf
    ale to nie uzyskałem zamierzonego efektu, bo dalej mam o2 manager (chociaż myślałem że jak już się zmieni to na programik play).
    Przeczytałem temat:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1298927.html#6703442
    i nie wiem co mam zrobić.
    Czy ktoś może na chłopski rozum wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić ? Nawet niech będzie brand ale play, bo taki starter kupiłem.
    Dziękuję i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7507710
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1667
    Tutaj masz nie brendowane oprogramowanie klik
  • REKLAMA
  • #3 7507729
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Będziesz potrzebował kodu do flasha żeby wgrać inne oprogramowanie ;)
  • REKLAMA
  • #4 7512216
    eslodowy
    Poziom 31  
    Ocena: 102
    Ale czym to zmienić, da się podmienić to jakoś jak w nokii product code czy sam tego nie zrobię?
  • REKLAMA
  • #7 7517044
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Lub z3x.
  • #8 7577272
    fitgro
    Poziom 1  
    a czy moze mi ktos napisac co zrobic zeby w srodku modemu byl wgrany oryginalny fioletowy mobile partner z wszystkimi ustawieniami?
    na allegro mi poslali klucz odblokowujacy za złotówkę :-D i jako bonus haslo do programowania flasha wiec chcialem zamienic swoj modem z O2 na wlasnie Play fioletowy tak by po wlozeniu modemu w dziurke USB instalowal sie z polskimi ustawieniami.
    sciagnalem sobie dashboard ze strony http://www.playmobile.pl/pl/pomoc/play-online/instrukcje/ ale po zaktualizowaniu flasha dalej mam jakby obcojezyczny soft.
    pozdrawiam serdecznie
  • #9 7604975
    paczan
    Poziom 10  
    Witam.

Mam pytanie?

Jeśli podczas instalowania aktualizacji np. PLAY czy niebrandowanej z DC-unlocker okaże się, że wymagane jest hasło, którego nie będę miał czy można wrócić do stanu przed próbą aktualizacji np. poprzez Anuluj itp. czy już po ptakach?
  • #10 7605213
    nutergsm
    Po prostu jak nie podasz hasła to nie wgra się inny frimware i pozostanie stare.
  • #11 7605457
    paczan
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedź.

Z innego tematu na forum prawdopodobnie wynika, że nie będzie żądał hasła, ale to się (jest bez simlocka fabrycznie), ale to się okaże...
  • #12 7606095
    nutergsm
    To zależy czy na dany modem jest hasło czy nie, ostatnio wgrywałem do modemu z ery i nie prosiło o hasło.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada modem Huawei E160 od O2 UK i chce zmienić oprogramowanie na niebrandowane. Po próbie aktualizacji według instrukcji z playmobile.pl, nadal ma zainstalowany menedżer O2. Użytkownicy forum sugerują, że do zmiany oprogramowania potrzebny jest kod do flasha oraz narzędzia takie jak DC-Unlocker, Kulanem, Martechem, Furious, czy Z3X. Istnieje również pytanie o możliwość powrotu do poprzedniego stanu, jeśli aktualizacja wymaga hasła, na co odpowiadają, że brak hasła uniemożliwi wgranie nowego firmware'u, pozostawiając stary.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA