logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LCD Compaq TFT5000 - brak regulacji jasności i kontrastu w monitorach serwerowych

jackyx 15 Lip 2004 11:56 1248 3
REKLAMA
  • #1 743938
    jackyx
    Poziom 11  
    Znajomy sprowadził 10 szt monitorów LCD Comapaq TFT 5000 z USA. Nie są to standartwe LCD z podstawką na biurko tylko monitory do montażu do szaf serwerowych. Czyli brak podstawki , ale za to ma uchwyty boczne . Wniosek taki że pracowały na serwerowni. Problem jest taki , że w żadnym nie ma regulacji jasności i kontrastu, OSD ma te funkcje pokazuje proces regulacji ale nic sie nie zminia. Monitory świecą dobrze ale ciut za jasno. Problem jest do usuniećia bo zainstalowałem program Nvidi do zarządzania kartą graficzną i za pomocą niego reguluje programowo jasność , lecz nie jest to tak pięknie jak powinno być . Czy ktoś spotkał sie z możliwym zablokowaniem funcji jasności ( to troche niemożliwe , żeby wszystkie LCD miały takie same uszkodzenie).
    z góry dziekuję za sugestie
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 744169
    LUCOM
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 72
    miałem na tapecie ten monitor i posiada on regulację jasności, opisz dokładniej czy pasek regulacji ci się nie przesuwa ? Czy możesz wogóle wejść w menu ?
  • REKLAMA
  • #3 744399
    jackyx
    Poziom 11  
    mogę wchodzić w meni, pokazuje się pasek postępu regulacji , przesuwa się (od 0 do maxa) to samo jest z kontrastem, lecz nie widać żadnych efektów tej regulacji-jasność i kontrast jest cały czas takie same.Inne parametry meni się normalnie reguluje bez żadnych problemów.
    Wielkie dzięki za zainteresowanie.
    pozdrawiam
  • #4 746678
    LUCOM
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 72
    podstaw pamięć,

opcją szukaj znajdziesz opis i naprawę podobnych usterek, wpisz TFT5000 w szukaj.
REKLAMA