logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes 2.0 1988r. gaśnie przy włączaniu wentylatora i ogrzewania szyby

jedrus77 10 Sty 2010 10:56 1395 7
REKLAMA
  • #1 7513290
    jedrus77
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, Posiadam Mercedesa 2.0 benzyna, gaz 1988r. Od jakiegoś czasu mam problem z elektryka, gdy włączam w samochodzie kilka urzadzen ktore potrzebuja wiecej prądu samochod gasnie i długo trzeba krecic silnikem żeby zapalił, najczesciej dzieje sie to gdy włacze wentylator i ogrzewanie tylnej szyby. Byłem w kilku warsztatach ale nie potrafia zlokalizowac usterki.Ostatnio był regenerowany alternator, ładowanie w porządku. Wczoraj stało sie to samo, probowałem go odpalic, az wyładowałem akumulator, dobrze,ze to stało sie na podworku, nałodadowałem akumulator i dzis rano nie odpalił, znow do wyładowania baterii. Moze ktos z Was spotkał sie z taka usterka ?? Pozdrawiam !!
  • REKLAMA
  • #2 7513335
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 837
    Jeśli nie są to wadliwe połączenia - zobacz jak z kablami na klemach, to bardzo możliwe, że akumulator już jest wykończony. Długo go używasz?
  • REKLAMA
  • #3 7513355
    jedrus77
    Poziom 10  
    Akumulator ma nie cały rok, klemy sa zabezpieczone wazelina techniczna.
  • REKLAMA
  • #4 7513379
    grzeso2
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    a jak krecis rozrusznikiem to kontrolki nieprzygasaja?sprawdz placzenia na klemach i mase odkrec ja i przeczyc rownierz na koncu gdzie jest przykrecan do korpusu silnika.
  • #5 7513390
    jedrus77
    Poziom 10  
    Zapomniałem dopisac, ze wowczas jest bak iskry, paliwo dochodzi
  • REKLAMA
  • #6 7513402
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 527
    Na łączeniach dobrze nie styka. Cieszko do zlokalizowania. muszisz całą wiązke główną przypatrzeć na łacznikach od akumatora do bezpieczników. Wtyki muszą być czyste.
  • #7 7513414
    jedrus77
    Poziom 10  
    Kontrolki wydaj mi sie, ze swieca tak samo jak problem nie wystepuje, mase na silniku równiez czysciłem
  • #8 7514078
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Moduł zapłonu do przeglądu , na wtykach sprawdz zasilania , a szczególnie masę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Mercedesem 2.0 z 1988 roku, który gaśnie przy włączaniu urządzeń wymagających większego poboru prądu, takich jak wentylator i ogrzewanie tylnej szyby. Po regeneracji alternatora i sprawdzeniu ładowania, problem nadal występuje, a akumulator szybko się rozładowuje. Użytkownicy sugerują sprawdzenie połączeń elektrycznych, w tym masy oraz stanu akumulatora, a także modułu zapłonu i wiązki przewodów od akumulatora do bezpieczników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA