logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja Linksys WRT54GC v2, a kopiowanie plików pod XP

valstus 12 Sty 2010 11:30 7658 10
REKLAMA
  • #1 7523596
    valstus
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Witam mam problem mam dwa komputery laptop i stacjonarny polączone w sieć za pomocą routera Linksys wrt54gc dołączam do postu instrukcjie dla niego internet śmiga udostepniony dla wszystkich ale o wymianie plikami jeden komp z drugim można pomażyć, jeszcze mam taki problem komp stacjonarny łączy się z routerem za pomocą karty bezprzewodowej wi-fi asus-tek model: WL-167g na USB problem jest taki że karta podziała a następnie się wyłącza zawieszając kompa co może byc przyczyną wiem że pewnie napiszecie mi wejdz w menadżer urządzen i wejdz na swoją karte sieciową i odchacz zezwalaj na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energi zrobiłem to ale to nie przynioslo skutku.Napiszcie mi w kolejności co mam zrobic bo juz nie mam siły.
    Pozdrowienia
    Załączniki:
    • WRT54GC_PL.pdf (2.97 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 7523650
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 7523700
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 7523712
    valstus
    Poziom 21  
    tak mam ver.2 tego routera

Dodano po 4 [minuty]:

A jeśli mam ver. 2 to czy moge ściągnąc firmware do dla ver .3

Dodano po 9 [minuty]:

niestety nie znalazłem do niego firmware na tej stronce
  • #6 7523843
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7524107
    valstus
    Poziom 21  
    Zaktualizowałem firmware do wersji z linka powyżej nic to niestety nie dało dalej gdy wchodze w otoczenie sieciowe wyskakuje mi cos takiego jak na obrazku:

Konfiguracja Linksys WRT54GC v2, a kopiowanie plików pod XP

a wglądu do kompa z kompa dalej nie ma czasami jest tak wchodze w otoczenie sieciowe i widze tego drugiego ale nie da się wejść w niego bo wyskakuje mi podobny do tego z obrazka komunikat.Firewall próbowalem z wyłączonym ale to nie skutkuje.

Dodano po 15 [minuty]:

Zrobiłem eksperyment i podłączyłem laptopa z stacjonarnym skrętką wpisalem IP kart sieciowych i teraz w otoczeniu sieciowym jest widoczny tylko komputer na którym wchodze w otoczenie sieciowe a drugi nic.
  • #8 7524178
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 7524265
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z wymianą plików między dwoma komputerami (laptop i stacjonarny) połączonymi przez router Linksys WRT54GC v2. Mimo że internet działa poprawnie, nie może uzyskać dostępu do drugiego komputera w otoczeniu sieciowym. Użytkownik korzysta z karty Wi-Fi ASUS WL-167g, która czasami się wyłącza, co powoduje zawieszanie się komputera. Po aktualizacji firmware do wersji 1.00.15 problem z wymianą plików nie został rozwiązany. Użytkownicy sugerują sprawdzenie uprawnień administratora, włączenie NetBIOS oraz wyłączenie zapory. Po zastosowaniu tych kroków sieć zaczęła działać, ale problem z kartą sieciową ASUS nadal występuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA