logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Sat. Pro A300D 16W ponad 90 stopni na procesorze

Killus 13 Sty 2010 20:44 2220 4
REKLAMA
  • #1 7531252
    Killus
    Poziom 1  
    Witam chciałem się poradzić w sprawie Laptopa jak w temacie

TOSHIBA A300D-16W
    AMD Athlon X2 Dual Core QL-62 2.0GHz
    4GB RAM DDR2 800MHz
    HDD 250GB @ 5400rpm
    GFX: ATI Radeon 3200

A mianowicie mam z nim taki problem:
    Laptopa posiadam od roku na początku było dobrze, ale szybko zaczeły się problemy. Na chwile obecną wentylator działa mu jak suszarka. O to co sie wydobywa z "otworu" idzie sie poparzyć. Laptop wyłącza się po kilku godz pracy, czasem nawet po 30 min lub mniej gdy stoi na płaskiej powierzchni lub na stole. Zainstalowałem więc program do sprawdzania temperatury procesora - ponad 90 stopi na procesorze!!

Liczę na waszą pomoc ...
  • REKLAMA
  • #2 7531346
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 532
    Jak umiesz liczyć to licz na siebie. A szukajka wiele podpowie.
  • REKLAMA
  • #3 7533434
    manfed
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Może niedrożny jest ukł. chłodzenia.Kup sobie sprężone powietrze i przedmuchaj radiatory. Radze trzymać pojemnik pionowo, odłączyć baterie i zasilanie wykonywać zabieg przy zimnym sprzęcie.
    No chyba że masz już taki "filc", że trzeba go tylko ręcznie usunąć :D.
  • REKLAMA
  • #4 9821937
    szymonmebes
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    manfed napisał:
    Może niedrożny jest ukł. chłodzenia.Kup sobie sprężone powietrze i przedmuchaj radiatory. Radze trzymać pojemnik pionowo, odłączyć baterie i zasilanie wykonywać zabieg przy zimnym sprzęcie.
    No chyba że masz już taki "filc", że trzeba go tylko ręcznie usunąć :D.

masz racje, mam ten sam laptop i musze go poprostu kompresorem lub sprezonym powietrzem wydmuchac a jezeli masz duzo brudo to musisz go rozkrecic .pozdro
  • #5 9860232
    puchaczuhu
    Poziom 1  
    Witam, mam takie dwa dziady... jednego oddałem do osiedlowego elektronika. Śmieszna sytuacja ale spieprzyli jakieś podkładki gumowe(które się stopiły) obok procka które odbijają ciepło i chłopaczyna wymienił na jakieś alternatywne. Jak będę oddawał drugiego spytam się dokładniej o co chodzi i jakich podkładki zastosował. Czyszczenie w tym badziewiu nic nie pomoże może troszkę.

pozdrawiam
REKLAMA