logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK TD W8901G - nie działa Internet z Netii na linii TP

_silver_ 15 Sty 2010 21:24 5849 6
REKLAMA
  • #1 7541384
    _silver_
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    Witam mam problem z TP-LINK TD W8901G niby wszystko dobrze ustawiam ale dalej nie mam neta w komputerze ani w sieci bezprzewodowej. Neta mam z neti na lini TP
    Wybieram strefę czasową Belin później przechodzę do Quick Start - PPPoE/PPPoAI tam wpisuje nazwę użytkownika która podała mi Netia i hasło VPI daje 8 VC I 35 conection type PPPoA VC-Mux daje next Quick Start – Wlan zostawiam tak jak jest i daje zamknij

Ktoś mi coś doradzi??

Dodano po 1 [godziny] 27 [minuty]:

zapomniałem dodać ze na zwykłym modemie co dostałem od TP chodzi wszystko bez zadanych problemów czyli hasło i login są dobre
  • REKLAMA
  • #2 7543610
    ViP3R
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Jeśli na linii TP to nie powinieneś czasem ustawić VPI/VCI 0/35?

EDIT: Do moda, który edytował posta: Skoro już ktoś to robi to może tak aby miało ręce i nogi?
    Zostawienie posta zaczynającego się od słów "Po drugie" przeczy chyba zasadom poprawnej polszczyzny, które obowiązują chyba również moderatorów.
  • REKLAMA
  • #3 7543763
    _silver_
    Poziom 18  
    Tak mam ustawione tylko się pomyliłem ale próbowałem tak i tak i dalej nic co może być źle zrobione, czy może być wina routera??
  • REKLAMA
  • #5 7543917
    _silver_
    Poziom 18  
    A dodam jeszcze ze gdy mam podłączone 2 kable sieciowe to mogę przeglądać pliki na tym 2

TP-LINK TD W8901G - nie działa Internet z Netii na linii TP
  • REKLAMA
  • #7 7544389
    _silver_
    Poziom 18  
    Pomogło wielkie dzięki wszystkim za pomoc zrobiłem tak jak w tym temacie co podał koleżanka zwyklyczlowiek i pomogło

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z brakiem dostępu do Internetu na routerze TP-LINK TD W8901G, mimo poprawnych ustawień PPPoE/PPPoA. Po kilku sugestiach dotyczących konfiguracji VPI/VCI, użytkownik potwierdził, że problem został rozwiązany po zastosowaniu ustawień z innego tematu, które obejmowały VPI: 8, VCI: 35, Encapsulation: PPPoEoELLC oraz Modulation: ADSL2.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA