logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z podłączeniem splitera do dekoderów Cyfra +

Maciekskylyn 16 Sty 2010 10:28 3449 7
REKLAMA
  • #1 7542920
    Maciekskylyn
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam problem z podłączeniem splitera do dekoderów bo dzieją mi się dziwne rzeczy.

Kupiłem Spliter Medium IV wraz z kartami.
    Gdy podłączam go do dekodera Thomson TS3P albo do Pionieer BCT-1330 to mi się dzieje takie coś że podziała wszystko około 2 godzin i później pokazuje się na telewizorze "włóż kartę abonenta". Jak odłącze dekoder z prądu i podłącze go znowu to wszystko jest ok tylko znowu starcza na około 2godziny.
    Próbowałem ściągnąć nowe oprogramowanie do tych dekoderów ale jak później się dowiedziałem na infolinii Cyfry + że na te dekodery dawno nie wypuszczali nowego oprogramowania.
    Przy trzecim dekoderze Strong 6860 podczas oglądania wszystko działa jak należy tylko znowu jest problem taki że włączyłem go po nocy i też mi się pokazało "proszę włożyć karę abonenta" wtedy wyłączyłem dekoder z prądu i ponownie go podłączyłem i było już ok.

Czy jest możliwe ewentualne ściągniecie z jakiejś strony oprogramowania do tych dekoderów? Tylko pojawia się tu kolejne moje pytanie w jaki sposób je później grać do dekodera?

Prosił bym o pomoc bo wydałem sporo kasy i nie chce mi to działać :/

Z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 7544591
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Kupując spliter zaznaczyłeś z jakimi dekoderami karty mają współpracować.
  • REKLAMA
  • #3 7544726
    Maciekskylyn
    Poziom 10  
    Karty są uniwersalne, podawałem modele dekoderów i zostałem poinformowany że wszystko będzie działało
  • #4 7545046
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Medium IV tak sie zachowuje z mediasatami.
    Wymień splitera na innego i będzie OK.
  • REKLAMA
  • #5 7545505
    Maciekskylyn
    Poziom 10  
    Co rozumiesz przez pojęcie "mediasaty" ? bo powiem szczerze że jestem średnio oblatany w tej dziedzinie.

Zdanie rozpoczynamy z dużej litery proszę o tym pamiętać ( poprawiłem) - GKVIDEO
  • REKLAMA
  • #6 7546331
    dzac4
    Poziom 36  
    Chyba piszesz że masz jakieś tam dekodery!
    To są mediasaty oprócz stronga.
  • #7 7546434
    Maciekskylyn
    Poziom 10  
    Właśnie nie wiedziałem więc się pytam.

Napisałem że się w tym nie orientuję więc się nie bulwersuj od razu ;P

Dzięki za pomoc :)
  • Pomocny post
    #8 7546634
    dzac4
    Poziom 36  
    Proszę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z podłączeniem splitera Medium IV do dekoderów Cyfra +, w tym Thomson TS3P, Pioneer BCT-1330 oraz Strong 6860. Po około dwóch godzinach użytkowania na telewizorze pojawia się komunikat "włóż kartę abonenta". Po odłączeniu dekodera od prądu problem znika, ale powraca po pewnym czasie. Użytkownik pyta o możliwość aktualizacji oprogramowania dekoderów, jednak infolinia Cyfry + informuje, że nowe oprogramowanie nie było wydawane od dłuższego czasu. Inni użytkownicy sugerują, że spliter Medium IV może być niekompatybilny z niektórymi dekoderami i zalecają jego wymianę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA