logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Częste rozłączanie Internetu radiowego 1 Mb/s po 15-25 minutach

dammian1 16 Sty 2010 11:09 1175 6
REKLAMA
  • #1 7543107
    dammian1
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam. zalozylem nie dawno temu internet radiowy o predkosci 1mb. i mam taki problem ze dosyc czesto sie rozalcza a pozniej od nowa laczy. dodam ze przez pierwsze dwa dni chodzil dobrze. jesli ktos czuje sie dobry w tym temacie prosze o odpowiedzi;)

Jest dostępna opcja - "Pisownia". Proszę z niej skorzystać.
    yonnie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 7546704
    dammian1
    Poziom 10  
    to jest tak ze mam na domie przymocowany odbiornik. i nie mam zadnego routera tylko od razu do kompa mam ten kabel podlaczony. nie znam sie na rzeczy i nie wiem jak to lpiej opisac.
  • REKLAMA
  • #6 7548773
    dammian1
    Poziom 10  
    sa jakies dwie.
    broadcom 4321ag 802.11a/b/g/draft-n wi- fi adapter
    a druga to
    nvidia nForce 10/100/1000 mbps ethernet

a system to vista
  • #7 7552628
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z częstym rozłączaniem się internetu radiowego o prędkości 1 Mb/s, które występuje co 15-25 minut. Po początkowym okresie stabilnego działania, po dwóch dniach zaczęły się problemy. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić sprzęt oraz konfigurację, w tym model karty sieciowej i system operacyjny. Użytkownik posiada adapter Broadcom 4321AG oraz kartę sieciową Nvidia nForce 10/100/1000 Mbps, a system operacyjny to Windows Vista. Wskazano również na możliwe przyczyny problemu, takie jak duża odległość od nadajnika oraz jakość kabla łączącego antenę. Zalecano kontakt z dostawcą internetu w celu rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA