logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Galaxy Pluto CB radio – specyfikacja, kompatybilność z CB, dobór anteny

Martin_78 18 Lip 2004 13:53 6083 5
REKLAMA
  • #1 748778
    Martin_78
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Witam, poszukuje informacji na temat radia Galaxy PLuto. Interesuje mnie, czy mozna tego radia uzywac do komunikacji CB, jaka zastosowac antene itp. Bardzo prosze o kontakt mailowy: pochwatko(_at_)data.pl lub gg: 3660721 Dziekuje i pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #2 748936
    green33
    Poziom 31  
    Ocena: 97
    Jak najbardzie do komunikacji w pasmie 27 Mhz możesz je stosować... a antena ??
    Do domu to stacjonarana na dach jakaś 1/2 fali jub 5/8.
    natomiast na samochód ro najlepiej antena jak najdłuższa - minimum 100 cm najlepiej zamontowana w karoserii pojazdu i oczywiście antena musi byc zestrojona.

Pozdrawiam Marcin
  • REKLAMA
  • #3 749641
    CB RADIOSERVICE 39
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    galaxy pluto potrafi byc mile...
    ale trzeba wlozyc w nie troche pracy
    praktycznie jest to alan 87 z dolozonym miernikiem czestotliwosci
    bardzo wiele urzadzen jest zbudowanych na tej plycie EPT36001x
    cecha charakterystyczna: slaba selektywnosc, ale to sie daje wyleczyc
    poziomy mocy tez nie sa najszczesliwsze, ale to z powodow marketingowych, radia z wyzsza moca deklarowana sprzedaja sie lepiej :P
    poprawna, gleboka modulacja przy sprawnie dzialajacym ALC to wielka rzadkosc
    ale czego wymagac przy masowce produkowanej tasmowo? w fabryce nikt sie z tym nie piesci...
    gdyby chcieli zrobic to na wyscigowo, radio musialoby kosztowac wielokrotnie wiecej
    zakres pracy 26,065-28,315 wersja H
    25,615-28,315 wersja L
    zakrec podstawowy CB 26,960-27,410 - czyli miesci sie ;-)
    jesli masz wiecej pytan o szczegoly mozesz pisac na priv radio39(_at_)wp.pl

pzdr.,
    Krzysztof
  • REKLAMA
  • #4 753317
    piraniamax
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    pracowałem na takim radju jakiś czas i byłem zadowolony, chociaż troche klockowate ale fajne :)
  • REKLAMA
  • #5 753391
    CB RADIOSERVICE 39
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    bo ja wiem, czy klockowate...
    wymiary znormalizowane, dokladnie takie same, jak wiekszosci innych tej samej klasy(ss, pdt)
    bardzo dobry material na zrobienie radia

pzdr.,
    Krzysztof
  • #6 754062
    Jacuś I
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    MAm kolege ktory posiada takowe radyjko i szczerze mu zazdroscilem, niby dosc proste, nie wyszukane, ale jakze zywotne i przy odpowiednim ustawieniu efektywne. Dobor odpowiedniego mikrofonu pozwala na wykorzystanie jago mozliwosci ! Jak na to pasmo jest wystarczajace i niczym nie odbiega od znacznie drozszych radyjek na to pasmo! Jak zapoznasz sie z jego mozliwosciami to sam strwierdzisz, ze zakup byl odpowiedni na twoje potrzeby...
REKLAMA