logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebuje jak najprostszy schemat programator 89c2051+soft

magikk17 20 Lip 2004 00:27 6017 5
REKLAMA
  • #1 751490
    magikk17
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Potrzebuje jak najprostszy schemat programator 89c2051+soft bo zrobilem jeden i nie chce mi dzialac i nie mam pojecia ale to nie byl sprawdzony schemat a ja prosze was kochani elektronicy o jak najprostszy schemat + soft .Wszystko sprawdzone i ze ktos juz to robil i mu dziala !Blagam na kolanach !
  • REKLAMA
  • #2 753100
    SX_
    Poziom 11  
    Ja zaopatrzyłem się swojego czasu w polskiej firmy programator ZL6PRG tylko do 89cx051. Była to sama płytka. Elementy dokupiłem oddzielnie, polutowałem i zaprogramowałem procka (wsad dostępny na stronie), bo steruje on programowaniem. Układ chula jak ta lala. Czyści, programuje i weryfikuje poprzez jedno kliknięcie myszy (nie licząc ścieżki dostępu do wsadu). Soft na PC jest do pobrania.
    Porządnie wykonana płytka (17 PLN). Jestem zadowolony.
    Kupiłem analogiczną płytkę do 89C51 - ZL5PRG i też jest ok.
    Ale jest dostępny ZL7PRG :-) (dowiedziałem się gdy oba wcześniejsze już działały :-( ). Programuje on 89Cx051 oraz 89C51 w sposób podany wyżej.
    Cena więc będzie niewiele wyższa niż robiąc taki samemu. A poziom zadowolenia oceniłbym na 10 w skali 1-10.
    Jak ją dostać poszukaj na stronie jednego z najlepszych (moim zdaniem) polskich czasopism o elektronice. Nie podaję celowo, gdzie konkretnie, bo nie wiem czy można robic taką reklamę.
  • REKLAMA
  • #3 753101
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 114
    www.elektroda.pl -> mikrokontrolery-> pozycja 4
    prostszego chyba nie znajdziesz
  • REKLAMA
  • #4 774685
    luc
    Poziom 2  
    Praktyczny elektronik 12/99
    "Programator atmeli w 15 minut"
    W artykule znajdziesz opis programatora w skład którego wchodzi rezystor i switch- banalna konstrukcja. Zrobiłem bo mi się kiedyś nudziło - śmiga spoko.
    Jeżeli nie znajdziesz gazety to daj znać postaram się zrobić ci skany :)
  • REKLAMA
  • #6 776246
    marky1
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Widziałem jakiś programator (płytka plus zaprogramowany układ 89c2051) za 22 Zł w semiconductors: www.semiconductors.com.pl Maja oddział we Wrocławiu. Może to lepsze ? Sam się zastanawiam czy nie kupić. Mają też płytki do programatora AVR'ów za 12 Zł.
REKLAMA