logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - Przerywane ładowanie i piszczenie przy podłączeniu ładowarki

naresh 20 Lip 2004 15:06 1050 4
REKLAMA
  • #1 752199
    naresh
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Gdy wloze ladowarke do fona to najpierw pokazuje komunikat laduje (ten z animacja) i po chwili telefon piszczy nie laduje. Co jest grane? a i jeszcze jedno... probowalem znalezc na tym forum podobny post i jakos nie szlo mi to za dobrze (10 min z zerowym rezultatem)
  • REKLAMA
  • #2 752236
    viaroos
    Poziom 11  
    z tego co sie orientuje to przyczyn NIE ladowania jest wiele:
    -bezpiecznik
    -problem z gniazdem lub wtykiem
    -ladowarka

a co do piszczenie to mialem podobny problem tyle ze z 3330 nie stety nie wiem co to bylo - zanioslem wiec do serwisu a ta mi wymienili calo plyte główna za 60 PLN. dodam ze wczesniej ten fonki uczył sie pływac :D
  • REKLAMA
  • #3 752241
    naresh
    Poziom 11  
    Ładowarka jest dobra bo ladowalem na innym telefonie... czyli styki albo bezpiecznik...

Heh... dziwne... juz laduje :) wsunalem delikatnie i powoli ladowarke i zaczela ladowac :)
  • REKLAMA
  • #4 752256
    Prezes serwis
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    W takim razie zaproponowałbym oczyszczenie i podgięcie blaszek gniazda. Nie polecam dłubania w gnieżdzie ale jeśli uda Ci się je z niego wyjąć bez uszkodzenia to masz szansę na dokładne oczyszczenie. Uwaga są bardzo delikatne. Jeśli nie masz w tym doświadczenia to najlepszym rozwiązaniem jest chemia. polecam preparat w sprayu KONTAKT 60. Próbowałem WD-40 ale efekt był gorszy.
  • #5 752261
    naresh
    Poziom 11  
    DZieki Dzieki :)
REKLAMA