To widzę że nie tylko ja walczę z tym sterownikiem mam identyczny problem.
Faktycznie są tam przekaźniki które załączają sinik triak robi tylko w sterowaniu przekaźnika ja mam utrudniony dostęp do tego sterownika gdyż jest no zabudowany w piecu, jeśli próbuje go odpalić " na sucho na stole to zaraz krzyczy błąd czujników temp. i nie można go ręcznie wysterować zamieniłem w ciemno i triak i układzik nim sterujący bo jeden jest od sterowania podajnika a 2 od sterowania wentylatora, ale nic się nie zmieniło wentylator działa dalej prawidłowo a podajnik tylko tyknie i koniec mam na nim jakieś 60 V. Podajnik podłączyłem bezpośrednio do 230V i działa bez zarzutu nie mam możliwości by zmierzyć napięcie przed przekaźnikiem z powodu braku dostępu ale podejrzewam że jest to samo co dla wentylatora tylko kwestia załączenia odpowiedniego przekaźnika, może to po porostu wina samego przekaźnika ( upalonego styku ) Jak można oszukać te czujniki temp.by swobodnie podłączyć to sobie na stole jaki czujnik można by zastosować tu jest opis urządzenia
http://www.kotly-witkowski.pl/download/ognik_plus.pdf z tym że ja mam 2 przekaźniki kolega jak widzę na zdjęciu ma 1
Dodano po 2 [minuty]: Może ktoś posiada jakiś schemacik do tego sterownika ?
Dodano po 3 [minuty]: kolego Jarek1233 udało się go tobie naprawić ?