logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecę] Urządzenie symulujące naciskanie klawiszy (PS2/USB)

one_eddie 26 Sty 2010 19:41 1194 1
REKLAMA
  • #1 7596439
    one_eddie
    Poziom 25  
    Ocena: 14
    Szukam osoby, która wykona proste funkcjonalnie urządzenie. Interesuje mnie urządzenie, które dało by się zaprogramować przy użyciu prostego istniejącego lub zdefiniowanego przeze mnie języka. Urządzenie miałoby być podłączone do komputera PC poprzez złącze PS2 lub USB. Zadaniem urządzenia będzie wysyłanie określonych znaków lub ciągów znaków do komputera - symulowanie wejścia. Dodatkowo urządzenie powinno zawierać min jeden programowalny przycisk.
    Sądzę że całość dało by się zrobić a oparciu o części ze starej klawiatury + mały mikroprocesor dla języka ale to tylko moje domysły. Pamięć powinna być oparta o jakąkolwiek pamięć flash, np. microSD lub programowalny interfejs RS/USB.

Przykładowy skrypt, który musiałby być uruchamiany.

-- cur here --
    SEND 0x44
    SEND 0x0D
    WAIT BUTTON
    SEND 0x45
    SEND 0x0D
    DELAY 100
    -- cur here --

Pozostaje kwestia jak uruchomić samą procedurę. Prawdopodobnie będzie wymagany jakiś przełącznik lub przycisk start/stop. Nie jest to wymagane ale mile widziane byłoby zaopatrzenie tego w przycisk w stylu poprzednia grupa/następna grupa klawiszy, które oddzielone są poleceniami DELAY/WAIT.

Oferty zawierające przybliżony sposób, koszt oraz czas wykonania proszę zgłaszać na email.
  • REKLAMA
  • #2 7596532
    submariner
    Poziom 32  
    Ocena: 268
    rozwiazalem to na hardware ale dosc duze to wyszlo , nie symulowalem wszystkich klawiszy tylko te co potrzebowalem(ok 24 szt) i plytka wyszla ok 12x12cm .
    Moge sie tego podjac zapraszam na priv.
REKLAMA