logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napędy CD LG CRD-8520 i Lite On LTR-52327S pod Win98 - błędne odczyty płyt

Pi-Vo 21 Lip 2004 15:37 1121 2
REKLAMA
  • #1 753808
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 205
    Tak się dziwnie porobiło ,jak wkładam płytę CD ,obojętnie czy do CD czy CD-RW (CD jest LG CRD-8520 a CD-RW Lite On LTR-52327S) to zapamiętuje system ją i jak wkładam następną to szukia treści tej pierwszej i drugiej nie można już odczytać.I tak co zmiana płyty w napędzie to reset.Co gorsze ten system mam w obrazie Ghosta i jak chcę odtworzyć z obrazu to właśnie taki kulawy odtwarzam.Co ciekawe ,do tej pory z tej kopii odtwarzałem i było dobrze.Czyżby coś w sprzęcie?I powtórzę ,dotyczy to wszystkich napędów.Może zainstalowany InCD coś ma do rzeczy?Do tej pory nie miał.......Jak to naprawić?Bo zainstalować wszystko od początku i skonfigurować to kilka dni roboty ,a i tak okaże się że o czymś zapomniałem.....I poprawka za poprawką.
  • REKLAMA
  • #2 753826
    MichałK
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Jeżeli ten sam system wcześniej działał prawidłowo na takiej samej konfiguracji sprzętu to usterki proponuje szukać w sprzęcie. Jeżeli dzieje się to na różnych napędach CD, to może jakiś problem z IDE. Sróbuj podłączyć napęd CD wspólnie na jednym kablu z HDD. Sprwadź ustawienia BIOS (proponuje przywrócić domyślne i je zmodyfikować do swoich potrzeb).
  • #3 754076
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 205
    Naprawiłem ,ale nie wiem co to było.Odpaliłem Norton Win Doctor i hmmmmm ,kazałem mu automatycznie rozwiązać problemy.Po tym jak ręką odjął.Mam ten system w obrazie ,więc jak będę odtwarzał to zobaczę szczegóły problemów i wtedy się może dowiem co to było.
REKLAMA