logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech X-530 brak dźwięku w głośnikach, działa tylko port słuchawek

aliengate 27 Sty 2010 14:26 1593 4
  • #1 7600193
    aliengate
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z zestawem 5.1 Logitech X-530, Z zestawu po podłączeniu do źródła dźwięku nie wydobywa się żaden dźwięk. Z portu słuchawek owszem słychać(oczywiście po uprzednim podłączeniu słuchawek) muzykę ale i subwofer jak i żadna z satelitek nie wydaje z siebie choćby trzasków. Proszę o pomoc od czego zacząć by naprawić głośniczki gdyż jest to w miarę przyzwoity zestaw 5.1 i proszę się nie wypowiadać "Zanieś do serwisu bo sam nie dasz rady a nawet gorzej zepsujesz" Ten serwis powstał by pośredniczyć między doświadczonymi elektronikami a laikami takimi jak ja by tak zwane "zero" w dziedzinie elektroniki własnymi siłami z pomocą prawdziwych elektroników naprawiło usterkę.

Liczę na pomoc

Pozdrawiam Marcin
  • #2 7604058
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1691
    aliengate napisał:
    Ten serwis powstał by pośredniczyć między doświadczonymi elektronikami a laikami takimi jak ja by tak zwane "zero" w dziedzinie elektroniki własnymi siłami z pomocą prawdziwych elektroników naprawiło usterkę.

Z takim podejściem wątpię by rzuciły się tłumy w celu udzielenia Koledze porady.
    Nie mniej jednak spróbuję - bezpieczniki sprawdzone? Czy po przystawieniu ucha do głośników słychać przynajmniej szum? Jakiekolwiek pomiary dokonane?
  • #3 7605570
    aliengate
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Ale czy takie podejście jest złe? Ale pomijając to bezpieczniki a raczej bezpiecznik cały, zero jakichkolwiek szumów a co do pomiarów to żadne gdyż jestem naprawdę ogromnym laikiem ale od czegoś się zaczyna ;)
  • #4 7607087
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1691
    Podejście bardzo złe, co by nie powiedzieć że roszczeniowe.
    Cytat:
    Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

I właśnie po to powstało to forum, a nie po to by świadczyć darmowe, fachowe porady serwisowe dla laików! Obowiązku odpowiadania na posty nie ma, nie było i nie będzie.

Wracając do tematu. Rozkręciłeś przynajmniej subwoofer? W środku na płytce, czy gdzieś nie ma dodatkowych bezpieczników? Jak jest zbudowany ten subwoofer, jakie są elementy w końcówkach mocy? Czy pod dotknięciu palcem bezpośrednio do wejścia sygnału na płytce słychać brum z głośnika?
  • #5 7614353
    Krzysztof L.
    Poziom 34  
    Ocena: 154
    aliengate napisał:
    jest to w miarę przyzwoity zestaw 5.1 i proszę się nie wypowiadać "Zanieś do serwisu bo sam nie dasz rady a nawet gorzej zepsujesz" Ten serwis powstał by pośredniczyć między doświadczonymi elektronikami a laikami takimi jak ja

Nie, nie jest to przyzwoity zestaw. Jest to tandeta składana w chinach, i pytasz jak wielu laików ostatnio, bo u wielu z nich ostatnimi czasy (tak jak u Ciebie) takowa tandeta siada.

Skoro nawet chcesz spróbować sam naprawiać (przy naszej pomocy), to nie koncentruj się nad tekstami typu:
    Cytat:
    Ten serwis powstał by pośredniczyć między doświadczonymi elektronikami a laikami
    ...bo tak wcale nie jest i koniec..! Większą siłę skupienia zwróciłbyś na wykonanie kilku czynności serwisowych, posiadania przyrządów pomiarowych, ect.

Koniec dyskusji!
REKLAMA