logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Webasto Touran 2004 2.0 AZV - brak komunikacji, uszkodzone przewody, jak podłączyć?

maciek98210 05 Lut 2010 21:16 5662 2
  • #1 7649266
    maciek98210
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    witam zakupiłem niedawno tourana 2.0 azv 136 km jest tam z tego co sie zorientowałem dogrzewacz po czasie okazało sie ze tourek był udezony z przodu pare elementów zostało zniszczone została mi tylko do zrobienia własnie to webasto po podłączenie komp. wykazuje mi błąd (dtc 04b7 status 64 opis komputer sterujacy dodatkowego ogrzewania j364 brak sygnału/komunikacji lamp off parametry)
    rozebrałem spód samochodu z poziomu kanal oraz kratke z halogenu zauważyłem że są pourywane przewody z webasta wtyczki były ułamane teraz prośbe mam aby mi ktoś dopomógł bo nie jestem pewien jaki przewód gdzie idzie jeden włożyłem u góry i na 100 % jest z tamtą bo wtyczka pasowala zaraz troszke niżej jest kolejna wtyczka lecz mialem ją polamaną był to przewód dwu żyłowy mam nadzieje że nie pomyiłem biegunów no i teraz nie wiem bo został mi do podłączenia przewód z pompki z tego co zauważyłem to w rurce ciękiej miałem urwane dwa przewody jeden czarno żółty a drugi brązowy i tak też podłączyłem pompke mam nadzieje że dobrze chce wykasować bład i dalej brak komunikacji co może być przyczyną jeszcze czy jakieś kable musze posprawdzac może jeszcze jakiegoś mi tak brakuje tylko nic nie widać tam aha igdzie jest moduł serujący tym / pozdrawiam i z gory bardzo dziekuje

Dodano po 2 [minuty]:

aha z tego zo udało mi się tam wyczytać to jest to webasto thermo top v disel/pme 2,5 bara
  • #3 7652815
    maciek98210
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    dziękuje bardzo za odpowiedz na tych fotkach jest za duzo wtyczek niz umnie poniższe zdjęcie przedstawia jak u mnie to jest problem mam jeszcze z tą pompką na dole nie wiem gdzie ją podłączyć czy do instalacji czy do webasta dwie żyły

Webasto Touran 2004 2.0 AZV - brak komunikacji, uszkodzone przewody, jak podłączyć?

https://obrazki.elektroda.pl/44_1265470158.jpg

Dodano po 11 [minuty]:

aha a gdzie znajduje sie dokładnie bezpiecznik z webasta moze wyciagnoł mi go ktos przed zakupem

Proszę poprawić pisownię w swoich postach, lub temat trafi do kosza. Punkty 10.9 i 15 Regulaminu Forum. [MS]
REKLAMA