logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Touran 2.0 AZV - Jak uruchomić webasto po wypadku i gdzie szukać bezpieczników?

maciek98210 09 Lut 2010 20:26 17398 3
REKLAMA
  • #1 7669598
    maciek98210
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    witam zakupiłem tourana diesla 2.0 azv okazało się ze jest po wypadku zostały powyrywane przewody z webasta dwa czyli z pompki oraz jakiś dwu żyłowy został nie naruszony trój żyłowy can z tego co się dowiedziałem podłączyłem wszystkie przewody tak jak trzeba i nic dalej nie odpala dogrzewacz i pytanie mam takie jak go uruchomić gdzie musi być 12 v mierzyłem wtyczkę „C” nie ma 12v http://www.mytouran.de/html/thermo_top_v_diesel.html
    niewiem gdzie powinno być napięcie a gdzie nie niewiem też czy ktoś bezpiecznika nie wyciągnął z webasta tylko nie wiem gdzie bezpiecznik może się znajdować proszę o pomoc z góry bardzo dziękuje
    Touran 2.0 AZV - Jak uruchomić webasto po wypadku i gdzie szukać bezpieczników?
  • REKLAMA
  • #2 7688406
    j__a__r__o
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam. Napewno po zerwaniu tych przewodów webasto zostało wyłączone przez komputer. Musisz jechać na kompa i pokasować błędy od webasta inaczej nie odpali.
  • REKLAMA
  • #3 7713627
    maciek98210
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    witam
    nie da się skasować błędu "brak komunikacji z dogrzewaczem"
    posiadam interfejs do niego
  • #4 9265940
    redzi102
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    WITAM
    MÓGŁ BYM SIĘ DOWIEDZIEĆ JAKI POSIADASZ INTERFEJS.
    MAM PROBLEM Z DOGRZEWACZEM W TOURANIE 1,9 TDI Z 2005R A DOGRZEWACZ SIĘ WYŁĄCZA JAKIŚ MIESIĄC PO JEGO WŁĄCZENIU PO PRZEZ KOMPA.
    SAM JESTEM W STANIE TO ZROBIĆ ALE NIE MAM ODPOWIEDNIEGO OPROGRAMOWANIA I INTERFEJSU.

Z GÓRY DZIĘKUJĘ
REKLAMA