logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do usuwania wokalu z plików MP3 do karaoke

Tygrys 11 Sty 2003 14:39 3489 9
REKLAMA
  • #1 79948
    Tygrys
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Szukam programu który będzie wicinał tekst z z pliku mp3 nie naruszają jakości muzyki (aby leciała sama muzyka)
  • REKLAMA
  • #2 80163
    MarioB
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Czyżby Ci chodziło o wycinanie tego co wyje wokalista? :lol:
    No cóż, nobla temu co skonstruuje taki filtr, aby wyciąć to bez utraty jakości :D
  • #3 80189
    Owsik
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Rzeczywiscie wykonanie czegos takiego jest bardzo trudne o ile nie niemozliwe ;) Z tego co mi wiadomo byla taka opcja w programie Cool Edit do obrobki dzwieku. Bawilem sie kiedys w takie cos ale efekty byly marne ;) Tu jest cos co moze Cie zainteresuje:

https://www.elektroda.pl/audio/eliminator_solisty.html

Musialbys chyba posiadac nagranie w ktorym glos ludzki nagrany bylby na odzielnym kanale i poszukac narzedzie do obrobki takiego pliku. W ogole nie wiem czy takie cos istnieje ale inaczej sie chyba nie da ;)
  • REKLAMA
  • #4 80194
    krzysiek
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    :arrow: tygrys bez urazy znowu zaczynasz wymyslac? :lol:
  • #5 80497
    Robi
    Poziom 24  
    :arrow: krzysiek
    Szkoda klawiatury niszczyć na posty Tygrysa :D

- Ja tylko czekam na taki post kiedy napisze kolega Tygrys:
    Ludzie pomocy !!! Włączam TV a on działa, co to może być??? :D :D :D
    Albo: Wkładam kasete do VCR-a, i zaczyna odtwarzać - wizja jest i głos też - co to może być za przyczyna??? :lol: :lol: :lol:
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 80567
    bobo
    Poziom 29  
    Ocena: 686
    Re, Tygrys zobacz strone http://www.karmidi.com/

Re, Robi, posluze sie cytatem .... nie ma glupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.. i jeszcze jeden .. madry jest ten kto pyta, nie zawsze ten co odpowiada ...
    Pozdrowka
  • #7 80578
    Robi
    Poziom 24  
    :arrow: bobo
    Poczytaj trochę postów kolegi Tygrysa, a przekonasz się sam. :sm10:
  • #8 80944
    Tygrys
    Poziom 18  
    Słuchajcie ludzie jak macie sie ze mnie nabijać to niepiszczie w cale!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ja potrzebuje takiego programy (straty napewno będą tylko zeby były niezbyt duże!!
  • #9 81603
    Tygrys
    Poziom 18  
    poszukuje programów do wycinania lub usuwania wokalu z mp3 lub innych formatów.???/ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • REKLAMA
  • #10 388777
    figgo
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    mam tu fajny plugin do winampa, wystarczy skopiowac do katalogu Plugins - powodzenia
    Załączniki:
    • dsp_defx.exe (62.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania programu do usuwania wokalu z plików MP3 w celu uzyskania podkładu muzycznego do karaoke bez znacznej utraty jakości dźwięku. Uczestnicy wskazują, że całkowite wycięcie wokalu bez pogorszenia jakości jest bardzo trudne, a często wręcz niemożliwe. Wspomniano, że program Cool Edit oferował taką funkcję, jednak efekty były niezadowalające. Zwrócono uwagę, że najlepsze rezultaty można osiągnąć, gdy wokal jest nagrany na osobnym kanale, co umożliwia jego selektywną eliminację. Podano link do narzędzia eliminującego solistę oraz wspomniano o pluginie do Winampa, który może pomóc w usuwaniu wokalu. W dyskusji pojawiły się także uwagi o ograniczeniach technicznych i jakościowych takich rozwiązań.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA