Witam. Kto kolwiek słyszał o programie do wycinania głosu z muzyki, przy tym nie tracąc sekund. Podobno to Cooledit, ale nie wiem gdzie to jest. Pomóźcie
chcesz zrobić coś w stylu karaoke? Wyciąć pasmo wokalu z muzyki lub je maksymalnie wyciszyć ? Wydaje mi się że wspomniany przez ciebie CoolEdit ma taką funcję. Jak sobie dobrze przypominam to temat ten był kiedyś poruszany na forum.
Do Winampa jest plugin Voice Remover, ale jest jeszcze taka jego wersja co wpsółpracuje z DirectX-em i każdym innym programem do odtwarzania. Jak zdajde link, albo sam program to go przyśle.
Jest to prosty programik, posiada także kilka innych efektów prócz karaoke - flange, chorus, phase - bardzo ładnie działający i prosty.
Regulowany efekt karaoke z filtrem pozwala także regulować szerokość stereo i wzmocnnienie tonów niskich (im więcej dźwięków międzyfazowych tym mniej z reguły środkowych tonów niskich)
Miłej zabawy
Pozdrawiam - Sławek B.
Załączniki:
dsp_defx.exe(62.37 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Jak masz katę realteka na płycie głównej np. ALC200 to ściągni z www.realtek.com.tw najnowsze stery. Jest tam oprócz korektora graficznego fiszka "Voice cut off" czy cos podobnego. Działa - sprawdzałem
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy programów i wtyczek umożliwiających usunięcie wokalu z utworów muzycznych bez utraty jakości. Wspomniany program CoolEdit posiada funkcję wycinania lub wyciszania wokalu, jednak użytkownicy nie podają bezpośredniego źródła do jego pobrania. Alternatywnie, polecane są wtyczki do odtwarzacza Winamp, takie jak "Voice Remover" oraz "Voice Erase", które współpracują także z DirectX i innymi programami audio. Wspomniano również o pluginach do VTT (Virtual DJ) oferujących większe możliwości w zakresie usuwania wokalu. Dodatkowo, dla kart dźwiękowych Realtek (np. ALC200) dostępne są sterowniki z funkcją "Voice cut off", która pozwala na redukcję wokalu bez konieczności używania zewnętrznego oprogramowania. W dyskusji pojawiły się także efekty audio takie jak flange, chorus, phase oraz regulowany efekt karaoke z filtrem stereo i wzmocnieniem tonów niskich. Użytkownicy wymieniają się linkami i doświadczeniami dotyczącymi konfiguracji oraz jakości działania tych narzędzi. Wygenerowane przez model językowy.