logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura USB: opóźnienie między literami i dźwięki z obudowy komputera

cinek.ck 07 Lut 2010 20:35 17948 7
  • #1 7659469
    cinek.ck
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam mam taki problem i nie wiem jak go nazwać mianowicie nie mogę pisać dwóch liter jedna po drugiej muszę odczekać 3sek. żeby napisać ponownie, dodatkowo przy pisaniu słychać kliknięcia w skrzyni komputera zmieniałem klawiatury i porty usb i nic dalej tak samo nie można pisać. Proszę o pomoc.
  • #2 7660557
    Joker.
    Poziom 31  
    Ocena: 130
    Trzymaj Shift przez osiem sekund i powinno się naprawić.
  • #3 7662314
    cinek.ck
    Poziom 2  
    Niestety nie działa dalej, jak piszę niezależne 2 różne litery to jest ok. Ale jak chcę pod rząd napisać tą samą literkę 2 razy to się nie da, albo jak trzymam jedną literkę też nie pisze ciągiem tylko się blokuje i trzeba zwolnić klawisz i odczekać około 3 s. Czy ma ktoś jakiś pomysł gdzie może leżeć przyczyna ?? czy to może być wina systemu (windows XP nie zmieniany około 4 lata)
  • Pomocny post
    #4 7662361
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    W panelu sterownia - klawiatura - sprawdzałeś ustawienia w sekcji "powtarzanie znaku"? - Wygląda, ze masz tam te opóźnienia zbyt duże poustawiane.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • Pomocny post
    #5 7662399
    __Drako__
    Poziom 11  
    Wcisnij shift i ctrl prawy i dziala tez tak mam czasem i to pomaga zamiast z to y zamiast y to z albo czasem inne sie poprzestawiają shift i ctrl prawy jazem powinno pomoc
  • #6 7662652
    cinek.ck
    Poziom 2  
    Dalej nie działa.. próbowałem różnych kombinacji klawiszy i nic się nie zmienia, a jak wcisnę strzałkę => i jednocześnie literkę to pisze ciągiem. Dodam jeszcze że się na chwilę naprawiło jakiś czas temu jak syn ściągnął jakiegoś wirusa, potem po przeskanowaniu i wyrzuceniu "wirka" problem powrócił. Czy to może system coś blokować czy może w "skrzyni" coś blokuje?

Dodano po 9 [minuty]:

Matuzalem napisał:
    W panelu sterownia - klawiatura - sprawdzałeś ustawienia w sekcji "powtarzanie znaku"? - Wygląda, ze masz tam te opóźnienia zbyt duże poustawiane.

Mam poustawiane wszystkie suwaki po prawej stronie mam tak samo ustawione jak na laptopie więc to nie tu :/
  • Pomocny post
    #7 7663166
    Joker.
    Poziom 31  
    Ocena: 130
    Może tam: Panel Sterowania -> Opcje ułatwień dostępu. KlawiszeFiltru robią opóźnienie. Ogólnie to popatrz po tych wszystkich ustawieniach, albo je powyłączaj.
  • #8 7663363
    cinek.ck
    Poziom 2  
    Joker. napisał:
    Może tam: Panel Sterowania -> Opcje ułatwień dostępu. KlawiszeFiltru robią opóźnienie. Ogólnie to popatrz po tych wszystkich ustawieniach, albo je powyłączaj.

BINGO super bardzo wam dziękuję za pomoc:) żona tyle miesięcy się z tym nie mogła uporać a tu wystarczy dobra znajomość komputera, jeszcze raz pięknie dziękuję. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z klawiaturą, polegający na niemożności pisania dwóch takich samych liter z rzędu bez 3-sekundowej przerwy. Po zmianie klawiatury i portów USB problem nadal występował. Użytkownik podejrzewał, że przyczyną mogą być ustawienia systemowe w Windows XP. Udzielono kilku wskazówek, w tym sprawdzenie ustawień powtarzania znaków w panelu sterowania oraz opcji ułatwień dostępu, gdzie klawisze filtrujące mogą powodować opóźnienia. Po zastosowaniu sugerowanych rozwiązań problem został rozwiązany, co przyniosło ulgę użytkownikowi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA