logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura USB: opóźnienie między literami i dźwięki z obudowy komputera

cinek.ck 07 Lut 2010 20:35 17927 7
REKLAMA
  • #1 7659469
    cinek.ck
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam mam taki problem i nie wiem jak go nazwać mianowicie nie mogę pisać dwóch liter jedna po drugiej muszę odczekać 3sek. żeby napisać ponownie, dodatkowo przy pisaniu słychać kliknięcia w skrzyni komputera zmieniałem klawiatury i porty usb i nic dalej tak samo nie można pisać. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7660557
    Joker.
    Poziom 31  
    Ocena: 130
    Trzymaj Shift przez osiem sekund i powinno się naprawić.
  • REKLAMA
  • #3 7662314
    cinek.ck
    Poziom 2  
    Niestety nie działa dalej, jak piszę niezależne 2 różne litery to jest ok. Ale jak chcę pod rząd napisać tą samą literkę 2 razy to się nie da, albo jak trzymam jedną literkę też nie pisze ciągiem tylko się blokuje i trzeba zwolnić klawisz i odczekać około 3 s. Czy ma ktoś jakiś pomysł gdzie może leżeć przyczyna ?? czy to może być wina systemu (windows XP nie zmieniany około 4 lata)
  • Pomocny post
    #4 7662361
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1092
    W panelu sterownia - klawiatura - sprawdzałeś ustawienia w sekcji "powtarzanie znaku"? - Wygląda, ze masz tam te opóźnienia zbyt duże poustawiane.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • Pomocny post
    #5 7662399
    __Drako__
    Poziom 11  
    Wcisnij shift i ctrl prawy i dziala tez tak mam czasem i to pomaga zamiast z to y zamiast y to z albo czasem inne sie poprzestawiają shift i ctrl prawy jazem powinno pomoc
  • REKLAMA
  • #6 7662652
    cinek.ck
    Poziom 2  
    Dalej nie działa.. próbowałem różnych kombinacji klawiszy i nic się nie zmienia, a jak wcisnę strzałkę => i jednocześnie literkę to pisze ciągiem. Dodam jeszcze że się na chwilę naprawiło jakiś czas temu jak syn ściągnął jakiegoś wirusa, potem po przeskanowaniu i wyrzuceniu "wirka" problem powrócił. Czy to może system coś blokować czy może w "skrzyni" coś blokuje?

Dodano po 9 [minuty]:

Matuzalem napisał:
    W panelu sterownia - klawiatura - sprawdzałeś ustawienia w sekcji "powtarzanie znaku"? - Wygląda, ze masz tam te opóźnienia zbyt duże poustawiane.

Mam poustawiane wszystkie suwaki po prawej stronie mam tak samo ustawione jak na laptopie więc to nie tu :/
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 7663166
    Joker.
    Poziom 31  
    Ocena: 130
    Może tam: Panel Sterowania -> Opcje ułatwień dostępu. KlawiszeFiltru robią opóźnienie. Ogólnie to popatrz po tych wszystkich ustawieniach, albo je powyłączaj.
  • #8 7663363
    cinek.ck
    Poziom 2  
    Joker. napisał:
    Może tam: Panel Sterowania -> Opcje ułatwień dostępu. KlawiszeFiltru robią opóźnienie. Ogólnie to popatrz po tych wszystkich ustawieniach, albo je powyłączaj.

BINGO super bardzo wam dziękuję za pomoc:) żona tyle miesięcy się z tym nie mogła uporać a tu wystarczy dobra znajomość komputera, jeszcze raz pięknie dziękuję. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z klawiaturą, polegający na niemożności pisania dwóch takich samych liter z rzędu bez 3-sekundowej przerwy. Po zmianie klawiatury i portów USB problem nadal występował. Użytkownik podejrzewał, że przyczyną mogą być ustawienia systemowe w Windows XP. Udzielono kilku wskazówek, w tym sprawdzenie ustawień powtarzania znaków w panelu sterowania oraz opcji ułatwień dostępu, gdzie klawisze filtrujące mogą powodować opóźnienia. Po zastosowaniu sugerowanych rozwiązań problem został rozwiązany, co przyniosło ulgę użytkownikowi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA