logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

W jaki sposób prawidłowo używać sprężonego powietrza?

lipa123 08 Lut 2010 11:52 12255 7
REKLAMA
  • #1 7661795
    lipa123
    Poziom 2  
    Witam,
    Kupiłem sprężone powietrze bo chciałem wyczyścić komputer. Najpierw postanowiłem wypróbować na klawiaturze i dobrze. Bo okazało się ze leci troszkę wody która szybko wysycha ale boje się używać do wnętrzności.
    Czy to normalne czy może akurat trafiła mi się jakaś wadliwa puszka?
  • REKLAMA
  • #2 7661842
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7663894
    lipa123
    Poziom 2  
    Oczywiscie ze pionowo nawet wstrzasnalem (bolo napisane nie potrzeba obrazkow) a mimo to leci jakas ciecz.
  • REKLAMA
  • #4 7663925
    LongerD
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Nie stosował bym tego sprężonego powietrza, nawet mała kropla może doprowadzić do spięcia na płycie głównej.
    Ja czyszczę używając pędzelka małego płaskiego i ściągam to odkurzaczem.
  • REKLAMA
  • #5 7664259
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    lipa123 napisał:
    Bo okazało się ze leci troszkę wody która szybko wysycha

To nie jest woda.
    lipa123 napisał:
    Czy to normalne czy może akurat trafiła mi się jakaś wadliwa puszka?

To nie jest normalne.
  • #6 7664263
    kajoj6661
    Poziom 27  
    Ocena: 220
    ja używam od 3lat i nie narzekam,po przeczyszczeniu sprężonym powietrzem komputera nie uruchamiam przez 2-3 godz min,wcześniej może doprowadzić do spięcia
  • #7 7665673
    grzegorzlan
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    sprężone powietrze w momencie rozprężania schładza pojemnik w którym się znajduje i rurkę którą się wydostaje, więc w zasadzie wszystko jest OK, postaraj się może małymi dawkami wypuszczać powietrze i problem powinien zniknąć.
  • #8 7665727
    mrsebolo
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    kajoj6661 napisał:
    ja używam od 3lat i nie narzekam,po przeczyszczeniu sprężonym powietrzem komputera nie uruchamiam przez 2-3 godz min,wcześniej może doprowadzić do spięcia

Można włączyć już po 5 minutach, jeśli używa się go zgodnie z przeznaczeniem i jest to w 100% bezpieczne.
    A ciecz, o której mowa w temacie to nie woda tylko skroplony gaz.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił sprężone powietrze do czyszczenia komputera, jednak zauważył, że z pojemnika wydobywa się ciecz, co budzi jego obawy. Odpowiedzi wskazują, że trzymanie pojemnika w pionie jest kluczowe, a ciecz to prawdopodobnie skroplony gaz, a nie woda. Użytkownicy zalecają ostrożność przy czyszczeniu wnętrzności komputera, sugerując alternatywne metody, takie jak użycie pędzelka i odkurzacza. Wskazano również, że po użyciu sprężonego powietrza warto odczekać przed uruchomieniem komputera, aby uniknąć spięć.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA