logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE k850i - niebieskie podświetlenie, czerwona dioda, brak reakcji na PC

Igorsky 08 Lut 2010 21:08 3231 15
  • #1 7664885
    Igorsky
    Poziom 10  
    Witam!
    Mam problem z k850i. Otóż nie włącza się, po włożeniu baterii na chwilę mrugnie niebieskie podświetlenie. Czasem gdy podłączę pod ładowarkę zapala się czerwona dioda.
    komputer go nie widzi. Sprawdzałem na innej baterii to samo.
    Czyściłem już płytę główną, wysuszyłem i dalej to samo.
    Pozdrawiam!
  • #2 7665132
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Zmiana softu i tel ożyje, najlepiej poszukaj kogoś z boxem lub logami do kulana l . Usterki softu w tym modelu są bardzo częste.
  • #3 7665177
    Igorsky
    Poziom 10  
    Problem w tym, że komputer go w ogóle nie widzi. Box na to pomoże?
  • #4 7665230
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    Tak boks go na pewno zobaczy. Spróbuj podpiąć go do kabla USB trzymając wciśnięty klawisz "C" wtedy komputer zobaczy go w trybie flash.
  • #5 7665249
    Igorsky
    Poziom 10  
    we flashu też go nie widzi, sprawdzałem już wcześniej. No to jutro odwiedzę serwis. może oni coś na to poradzą ;) A orientuje się ktoś ile za taką przyjemność zapłacę w serwisie?
  • #6 7665339
    gracjan55
    Poziom 36  
    Ocena: 237
    Jak go nie wykrywa to raczej i box nie pomoże, bo setoolem zczytujesz się też po c lub 2 i 5, żadnych magicznych stuczek nie ma ;) podmień baterie, K850i to strasznie wadliwe telefony, może być tylko soft a może być płyta główna, jeżeli to soft zapłacisz ze 25zł, ale raczej wątpliwe :P
  • Pomocny post
    #7 7665390
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    No jeśli nie widzi go w trybie flash to rzeczywiście może i box mieć problem. Na początek spróbowałbym jeszcze przeczyścić dokładnie styki ale to jeśli nie zobaczy go box.
  • #8 7665482
    Igorsky
    Poziom 10  
    wyczyściłem styki, zmieniłem fastport. Dalej to samo. Komp nie widzi go ani jak podłączam normalnie, ani w trybie flash. Nie mam więcej pomysłów, ani tym bardziej sprzętu. Chyba zaniosę do serwisu na diagnozę.

edit.
    Teraz zauważyłem, że czerwona dioda mruga tylko gdy podłączam ładowarkę bez baterii w telefonie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Upewnię się jeszcze ze 100% sprawną baterią.
  • #9 7665496
    adrianw
    Poziom 24  
    Bateria naładowana , trzymaj razem 2 i 5 lub c trzymaj dłużej (możesz i tak i tak spróbować), włóż kabel USB , wejdź w menadżer urządzeń i zobaczy czy wykrył go , program może CI nie wykryć , menadżer pokaże odrazu. Wcześniej weź szczoteczkę do zębów i przeczyść złącze tak żeby było widać złotawy kolor na wszystkich pinach złącza.
  • #10 7665544
    Igorsky
    Poziom 10  
    Próbowałem z C i 2+5. Ciągle to samo.
  • #11 7665557
    adrianw
    Poziom 24  
    Bateria naładowana ? wyciąg zmierz miernikiem ile ma
  • #12 7665601
    Igorsky
    Poziom 10  
    nie mam miernika. w p990i na tej baterii wskaźnik jest pełny
  • Pomocny post
    #13 7665624
    adrianw
    Poziom 24  
    No to najlepiej zanieś do kogoś na serwis , rozbiórka przeglądnięcie płyty może tel zaśliniony /zawilgocony był i złącze do czyszczenia , za dużo możliwości , bez rozebrania ciężko określić . No i trzeba przez boxa spróbować komunikację
  • Pomocny post
    #14 7665632
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    To znaczy że bateria naładowana. Zanieś do serwisu. Objaw uszkodzonego oprogramowania ale tu nigdy nic nie wiadomo co jeszcze może być przyczyną.
  • #15 7665655
    Igorsky
    Poziom 10  
    No trudno :/ Będę miał czas to podejdę. Mimo wszystko dzięki za pomoc.
  • #16 7666724
    picerlol
    Poziom 12  
    Może GDFS jest wywalony wtedy nie zczyta się tak normalnie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z telefonem SE K850i, który nie włącza się, a po włożeniu baterii mruga niebieskie podświetlenie. Komputer nie wykrywa urządzenia, nawet po próbie podłączenia w trybie flash. Użytkownik sprawdził inną baterię oraz czyścił płytę główną, ale problem nadal występuje. Uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być związany z oprogramowaniem lub uszkodzeniem płyty głównej. Rekomendują użycie boxa do komunikacji z telefonem oraz dokładne czyszczenie styków. W przypadku braku efektów, zalecają wizytę w serwisie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA