logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics SL-PG490 nie czyta płyt, laser VAM1201/03 nie działa poprawnie

dudiserwisant 26 Lip 2004 08:40 5735 6
REKLAMA
  • #1 761212
    dudiserwisant
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    WITAM!!!
    Przywiozłem sobie odtważacz płyt technics z niemiec i nieczyta wogule płyt. Zachowuje się tak że jak mu włorze płyte to soczewka dzwignie się 3 razy i wyskoczy "no disc" nawet silnik się nie zakręci.
    Laser który w tym siedzito VAM1201/03 próbowałem go lekko podkręcić ale to nieprzyniosło rzadnego rezultatu
    WSZYSTKIE SUGESTIE MILE WIDZIANE
    Z GÓRY DZIĘKI
  • REKLAMA
  • #2 761278
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2278
    A świeci tylko zachowaj ostrożność bo można wzrok stracić,soczewka chodzi góra dół czyli poprawnie,bez podstawienia sprawnego CDM12.1 lub jak piszesz VAM1201 nic sie nie sprawdzi.
  • REKLAMA
  • #3 761361
    dudiserwisant
    Poziom 12  
    Świeci . A podłorzyć niemam co muszę kupić tylko niewiem czy kupować orginalny czy podrubkę za około 70 zł
  • REKLAMA
  • #5 761652
    dudiserwisant
    Poziom 12  
    A można wiedzieć gdzie?
  • REKLAMA
  • #7 769178
    dudiserwisant
    Poziom 12  
    To był laser kupiłem w cybortechu i działa ok
    Dzięki wszystkim za wypowiedz

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z odtwarzaczem płyt Technics SL-PG490, który nie czyta płyt – po włożeniu płyty soczewka lasera VAM1201/03 podnosi się trzykrotnie, a urządzenie wyświetla komunikat "no disc" i silnik nie uruchamia się. W dyskusji potwierdzono, że laser świeci i soczewka porusza się prawidłowo, jednak bez wymiany na sprawny moduł laserowy (CDM12.1 lub oryginalny VAM1201) problem nie zostanie rozwiązany. Zalecane jest zakupienie oryginalnego modułu laserowego wraz z mechanizmem, gdyż podróbki są drogie i mogą nie być opłacalne. Podano przykład sklepu internetowego (cybor-tech.com.pl), gdzie oryginalny laser można nabyć w cenie około 60-68 zł. Ostatecznie użytkownik potwierdził, że zakupiony laser z tego źródła działa poprawnie i rozwiązał problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA