logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać transpondery do tunera AF3100 i stworzyć listę kanałów?

dayus 09 Lut 2010 17:20 2579 10
REKLAMA
  • #1 7668406
    dayus
    Poziom 21  
    Ocena: 68
    Witam!
    Mam antene ustawioną tak,że odbieram:
    Astra II 28,2*E
    Astra I 19.2*E
    HB 13*E
    Sirius i AMOS 5 i 4*W na jednym konwerterze sciaga NARAZ.

Chcialbym dodac do swojego tunera wlasnie te satelity/transpondery i dograc jakas sensowna liste na AS i HB ,a AS2 i SIRIUS/AMOS moze byc juz poprostu przeszukana bez sortowania.

Skad wziac te transpondery i jakim programem modyfikowac liste na komputerze?
  • REKLAMA
  • #3 7668854
    dayus
    Poziom 21  
    Chyba sie zakrecilem..
    Raczej chodzi o satelity z pozycji na zachód.
    Czy na miejscu Atlantic Bird 3 na 5W nie bylo keidys Siriusa? Bo chyba wlasnie o te satelite mi chodzi.
  • REKLAMA
  • #4 7668883
    MrokDuszy
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    dayus napisał:
    Chyba się zakrecilem..
    Raczej chodzi o satelity z pozycji na zachód.
    Czy na miejscu Atlantic Bird 3 na 5W nie bylo kiedyś Siriusa? Bo chyba wlaśnie o te satelitę mi chodzi.
    Nie bylo ..... Syriusz masz na 4,8E lub potocznie zwane 5E , link wyżej .
  • #5 7668960
    dayus
    Poziom 21  
    Czyli chodziło o Amosa i Thora, na SKystar zbierało z 2 pozycji naraz.
    Tylko nie wiem jak zmusić do tego Fergusona.

Dodano po 32 [minuty]:

W programie EditTransponder pokazuje mi więcej satelit,ale w mnu Fergusona widzę już tylko AS i HB,co zrobić,by w menu dla każdego z 4 portów DISEQ można było ustawić inne satelity?
  • Pomocny post
    #6 7669376
    MrokDuszy
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Instrukcja Obslugi tunera się klania , po prostu w menu instalacja wlącz dana satelitę tak jak masz Astra port 1 czy 2 i tak też dodasz inne.
  • REKLAMA
  • #7 7669404
    dayus
    Poziom 21  
    OK. Już chyba wiem jak dodać satelity.
    Ale teraz mam inny problem, transponderów liście dla 13E mam 101.
    A na dzień dzisiejszy jest ich już trochę więcej...skąd wziąć te nowe?
  • REKLAMA
  • #8 7669562
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Dopisać pilotem!
    Instrukcji nie czytasz?!
  • #9 7669607
    dayus
    Poziom 21  
    Ale tego dość trochę jest.... nawet kolejność jest już inna niżeli pisze na wszystkich portalach z satelitami... Nie ma do tego jakichś narzędzi na PC?
    Kiedyś wg satcodx można to było robić,ale strona zamieniła się w satbeams i tam już wszystko inaczej jest.

Chce dopisać choćby z pilota 110 transponder wg.: http://www.lyngsat.com/hotbird.html

Częstotliwość 10719, polaryzacja V i symbolrate 27500, wpisuje SR i częst. ale gdy chce zmienić polaryzacja na pionowa wyskakuje błąd w menu fergusona,ze błędny parametr,a wiec z pilota nie jest to już takie proste:/
  • #10 7673003
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    O edukacji i wgrywaniu Link pozostałe rzeczy

Link

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada tuner Ferguson AF3100 i chce dodać transpondery dla satelitów Astra II (28,2°E), Astra I (19,2°E), Hot Bird (13°E) oraz Sirius i Amos (5°W). W dyskusji poruszono kwestie dotyczące dodawania satelitów w menu tunera oraz aktualizacji listy transponderów. Użytkownicy sugerują korzystanie z instrukcji obsługi tunera oraz programów takich jak EditTransponder do modyfikacji listy na komputerze. Pojawiły się również pytania o źródła aktualnych transponderów, z zaleceniem korzystania z portali takich jak lyngsat.com. Problemy z dodawaniem transponderów związane są z błędami w ustawieniach polaryzacji i symbol rate.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA