logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zestaw DJ-ski z mikserem, 2 CD-playerami i kolumnami jest kompletny?

Marek821005 11 Lut 2010 19:21 3497 42
Najlepsze odpowiedzi LABEL_AI_GENERATED

Co jeszcze jest potrzebne do zestawu DJ-skiego z mikserem, dwoma CD-playerami i aktywnymi kolumnami?

Do takiego zestawu najbardziej brakuje słuchawek, mikrofonu i kompletów kabli, a jeśli grasz mobilnie, możesz też dołożyć laptop, lampkę DJ oraz opcjonalnie efekty typu laser, wytwornica dymu czy skaner [#7679676] [#7679996] [#7713189] W klubie poza podstawowym okablowaniem i sprawnym mikserem z 2 kanałami zwykle nic więcej nie jest konieczne [#7725697] Jeśli planujesz większe nagłośnienie, można jeszcze rozważyć suby i crossover, ale to już zależy od potrzeb [#7679996]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA
  • #1 7679570
    Marek821005
    Poziom 10  
    Zaraz będe miał mikser,2 cd-playery i zestaw kolumn aktywnych,czy jeszcze coś potrzebuje do zestawu? Proszę o podpowiedzi, żebym wziął wszystko pod uwagę .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7679676
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Nie rozumiem, zaraz będę miał :|, no to masz albo nie.Proste

Zaczynałem właśnie od takiego zestawu co Ty.Potrzebujesz jeszcze mikrofon. Polecam Shure sm58, bardzo dobry jeżeli chodzi o imprezy;) Jeżeli grasz w jakimś klubie to już niczego nie potrzebujesz, ale jako mobilny Dj to zainwestował bym jeszcze w jakieś efekty ( laser, wytwornica dymu, może jakiś skaner itp) zobacz na allegro jest tam tego pełno.

Tak na marginesie jakie playery '' będziesz " miał??;)
    Pozdrawiam!
  • #3 7679996
    fenders
    Poziom 15  
    Ocena: 40
    Laptop jeszcze może Ci się przydać, Mikser koniecznie z efektami ;) Może jakieś suby a jak tak to i crossover ? Lampka dj ( przydatne ) . No i kable :D bo nie wspomniałeś chyba ;) (podstawa)

Pozdrawiam Fenders !
  • #4 7680134
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Kable to podstawa. Kolega napisał że ma nagłośnienie;) Jak byśmy doradzali tak szczegółowo to kolega by się nie wypłacił:D hehe
  • #5 7680197
    Marek821005
    Poziom 10  
    No właśnie myśle kupic 2x Denon DN-S 1000,albo 2x Pioneer CD-J 200.
    Może i tu możecie mi poradzić co kupić? chciałbym podczas odtwarzania mp3 z tego samego cd wejść w nastepny,nie wiem czy ta funkcje ma Pioneer?
  • REKLAMA
  • #6 7680214
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Niestety pioneer nie ma takiej funkcji ... Więc pozostaje Ci wybór Denon;)
  • #7 7680242
    Marek821005
    Poziom 10  
    A ma Pioneer przejście z jednego w drugi kawałek z tej samej cd? jeśli nie ma możliwości z mp3?
  • Pomocny post
    #8 7680245
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 7680260
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Pioneer nie ma takiej opcji. Denon jak kto uważa. Testowałem S1000 nawet dobry sprzęt ale JOG wariuje;/ Bezpieczniej Pioneer;)
  • #10 7680276
    Marek821005
    Poziom 10  
    Chyba że kupie 1x Pioneer i 1x Denon?
    Bo Pioneer nie ma niektórych efekTów co Denon

Dodano po 4 [minuty]:

Paczki biore aktywne 1200rms-u Proela
  • #11 7680378
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Jezeli chodzi o nagłośnienie nie mam zastrzeżeń ;)

hymmm nigdy nie grałem na takim ustawieniu proponował bym to co JacobG
  • #12 7681168
    DjDual
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    hmmm kolego co ci tu polecić, z efektów i tak nie będziesz korzystał, chyba że z podstaw takie jak masz w pionkach. W denonie przeszkadzałby mi trochę rozmiar, ale to nie ma znaczenia, jeśli chodzi o mobilność może i lepiej. Posiadam pionki 200, da się grać bez stresu, kupiłem używki w jednym wymieniałem laser ( po prosto pech) od roku wszystko ok, jako mobilny dj na pewno nie przerzuciłbym się na 800 i szczerze nie wiem czym się tu jarać. Na denonie i na pionku pograsz, jeśli bierzesz nówki, to bierz pionki, w razie czego mniej stracisz i zawsze chętnie ktoś odkupi. Jeśli przymierzasz się do używki wybierz najatrakcyjniejsza ofertę. Druga sprawa z opinii jakie kiedyś czytałem, pionek radzi sobie lepiej z mp3 niż denon, chociaż nie używam, gdyż niektórych formatów mp3 nie da się odczytać czasu do tyłu lub ustawić pkt cue, zresztą w kolekcji płyt roboczych sprawia, to niepotrzebny zamęt.

Zapomniałem dodać - opanujesz 2-setke i na innych modelach pioneer'ow będziesz czuł się jak w domu.

:> próbujesz robić mi konkurencję w południowo wschodniej wielkopolsce? he
  • #13 7681497
    !katun!
    Poziom 22  
    Ocena: 31
    JacobG na jakiej podstawie mówisz że denon to lipa? Ja znam DN-D6000, DNS1000 oraz DN-S3500. I żaden nie miał problemów z JOGiem ani niczym innym. Pioneera nie znam, może jest i lepszy, ale na pewno denon nie jest lipą.
  • #14 7681931
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 7682100
    !katun!
    Poziom 22  
    Ocena: 31
    Musisz też popatrzyć na to z perspektywy ceny. Jeśli taki denon kosztuje nieco ponad tysiąc, to nie oczekuj złotych przycisków. W moim przewijanie było natychmiastowe, może miałeś jakiś pechowy model?
  • #16 7682338
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Witam Mi pasują wszystkie playery a miałem w ręku kilka modeli Denon'a Pioneer'a Wszystkie mi odpowiadały;) To zależy od przyzwyczajenia. Po prostu polecam pioneer bo się przyzwyczaiłem i tyle. Pozdrawiam i myślę że temat zamkniemy;)
  • REKLAMA
  • #17 7683764
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #18 7711024
    tkoras
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Słuchaj widzę że jesteś strasznie nastawiony anty Denon'owo, ale do niedawna ja też byłem, mimo iż pracuje w serwisie Denon'a, ale któregoś pięknego dnia dostałem na granie 2x DN-S3700 i powiem że Pioneer się może przy tym schować. Jest szybki, bardziej funkcjonalny, ma prawdziwie realistyczny scratch i w ogóle jest lepszy niż któryś Pioneer (nie mówię tu o nowej serii bo nie miałem okazji przetestować). Aż sobie 2 takie kupiłem:)
  • #19 7711063
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Nigdy nie miałem okazji na tych Denonach grać. Tak jak pisałem wcześniej, jeżeli ktoś posiada wiedzę i umiejętności to z każdych playerow da się zagrać. Bawiący się nie zwracają uwagi na czym grasz, lecz jak grasz. Raz miałem okazje grac na 2 odtwarzaczach DVD i powiem że bardzo fajnie mi się grało;) i bawiący się byli naprawdę zadowoleni i jak jeden zapytał się z ciekawości na czym gram odpowiedziałem że na DVD;). Także jeżeli ktoś ma umiejętności to na wszystkim zagra;)
  • #20 7711120
    tkoras
    Poziom 16  
    Dokładnie, a playery to tylko kwestia personalnej wygody. Moja druga konsola to (UWAGA) Denon DNS2000F. Zabieram ją na jakieś dupne imprezy i da rade na tym grać:P

Wracając do tematu, do tego zestawu potrzebujesz dużo czasu na ćwiczenia:) Jak nie będziesz ćwiczył, to daj sobie z tym spokój, bo w naszym kraju za dużo jest "DJ'ów" którzy nic nie potrafią...
  • #21 7713029
    mobile_dj
    Poziom 13  
    Granie z dvd ? Ciekawie napewno musiało być, ale chyba nie miksowales tego ? :) bo jakoś niewidze tego heh co do tematu to oprocz sprzętu potrzebujesz dużo chęci i czasu do nauki :)
  • #22 7713148
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Przede wszystkim chęci!! Dokładnie, co do miksowania to nie nie miksowałem poprostu leciało sobie ;) Tak moim zdaniem jest najlepiej;) POLECAM:D
  • #23 7713189
    tkoras
    Poziom 16  
    A właśnie, wiem czego brakuje - słuchawek:P Przypomniało mi się bo grałem kiedyś imprezę house'ową i zapomniałem słuchawek, a miksować trzeba było:P
  • #24 7713324
    TypeMutineer
    Poziom 21  
    Ocena: 59
    Aż żal czytać co tu niektórzy splatają . Jeden mądry pisze że Denon to lipa . Drugi że grywał imprezy na DVD i wszyscy byli " zadowoleni " . A tak naprawde to tylko puszczał . Trzeci że grał imprezę house'ową bez słuchawek.
    Sam mam DN- S1000 i żadnych problemów z nimi nie mam . Maja wgrany najnowszy soft a po za tym jest opcja menu gdzie wszystko można sobie ustawić . Co do Mp3 to pionek 200 jest lepszy :)
  • #25 7713613
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #26 7713952
    TypeMutineer
    Poziom 21  
    JacobG napisał:
    Ale kto z takich plejerów gra z mp3? s1000 to lipa jak jej mało. Małe i przyciski jeden na drugim

Nie gra ale mają taką opcje . Co do przycisków to może masz paluszki za duże :D
  • #27 7714656
    tkoras
    Poziom 16  
    Bo są tacy, co potrafią sobie poradzić w każdej sytuacji, a nie usiąść i się załamać tak jak zapewne Ty byś zrobił. Ja wiem że potrafię miksować bez słuchawek, a Ty? Napiszesz złośliwie że to nic nadzwyczajnego, a jestem pewien że nie potrafisz.

Dzięki temu że potrafię sobie radzić niezależnie od sytuacji jestem polecany i nigdy nikomu nie zepsułem imprezy, pomimo braków w sprzęcie, a to = że kasa płynie:)

Co do mp3, to w Polsce nie można z nich grać legalnie, chodź wszystko opłacisz:P Ot co...
  • #28 7714696
    TypeMutineer
    Poziom 21  
    tkoras napisał:
    Bo są tacy, co potrafią sobie poradzić w każdej sytuacji, a nie usiąść i się załamać tak jak zapewne Ty byś zrobił.

Nie jestem takim ofermą żeby słuchawki zapomnieć .
    tkoras napisał:

Co do mp3, to w Polsce nie można z nich grać legalnie, chodź wszystko opłacisz:P Ot co...
    To mało wiesz :cry: I nic nie muszę opłacać :D
  • #29 7715347
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #30 7715374
    Szwarc3
    Poziom 17  
    Tomato za bardzo się wymądrzasz!! Może zakończmy ten spór bo do niczego dobrego to nie prowadzi.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik planuje zakup zestawu DJ-skiego, który obejmuje mikser, dwa CD-playery oraz kolumny aktywne. W dyskusji podkreślono, że do pełnego zestawu warto dodać mikrofon (np. Shure SM58), kable, efekty świetlne (np. wytwornice dymu, lasery) oraz słuchawki. Użytkownik rozważa zakup CD-playerów Denon DN-S 1000 lub Pioneer CDJ 200, przy czym zauważono, że Pioneer nie obsługuje funkcji przejścia między utworami z tego samego CD, co może być istotne dla mobilnego DJ-a. Wskazano również na różnice w jakości i funkcjonalności obu marek, z preferencją dla Pioneer w kontekście mobilności i niezawodności. Użytkownik poszukuje również niedrogiego miksera, z sugestiami takimi jak Behringer DDM 4000, Ecler Nuo 2 oraz Allen & Heath Xone 22.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA