logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VirtualDub crash przy wyborze kodeka audio LAME MP3 Codec v0.9.0 - 3.93

colombo 26 Lip 2004 23:13 1865 4
REKLAMA
  • #1 762531
    colombo
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam. Dzisiaj mi wyskoczyl taki problem: probuje skompresowac film, kompresja obejmuje obraz (uzywam kodeka costam Fast motion ustawienia fabryczne), oraz dzwiek. I wlasnie przy probie wyboru kodeka audio (dokladnie przy naciskaniu zakladki compression) wyskakuje mi taki napis :

Oops -- VirtualDub has crashed. Details are listed below which may help you pinpoint the
    problem. If a third party driver is complicated, try using another driver ans see if the problem goes
    away. For reproducible problems in VirtualDub itself, use "Save..." and email the problem report
    to <phaeron@virtualdub.org> along with a description of what you were doing.

Crash details (best guess as to cause)
    An out-of-bounds memory acces (acces violation) occurrend in module 'LAMEACM'...
    ...while enumerating format for audio codec "LAME MP3 Codec v0.9.0 - 3.93 (stable)"
    (acompchoose.cpp:188)...
    ...while enumerating audio codec ID 005618dc (acompchoose.cpp:183).

Nastepnie wyskakuje plansza z dokladna lokalizacja bledu, tylko ze program zrodlowy napisany jest w assemblerze a ja go nie umiem wiec caly komunikat niewiele mi mowi. Do tej pory chodzilo wszystko ok i teraz nagle sie cos zwiesza, jak biore kompresje bez dzwieku to chodzi, a zawiesza sie tylko przy naciskaniu compression. Raz na kilkadziesiat razy uda sie odpalic kompresion i wtedy mam do wyboru te kodeki ale to sie zdarza rzadko. Jakby bylo potrzeba to moge zrobic zrzuty z ekranu z tymi komunikatami, a na razie przepisalem wszystko recznie wiec moga sie gdzies pojawic bledy otrograficzne :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 762763
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    jesli mógłbym się wtrącić. Zobacz program DVD to divx. Uzywałem jakiś czas virtuala ale jakos mnie zaczał denerwowac. A tamten jest lepszy moim zdaniem i stabilniejszy.
  • REKLAMA
  • #4 763048
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 487
    a próbowałeś z innym flimem

Ja miałem podobnie ze ścieżką video więc
    Może żródło (film) ma zmienną kompresje i wtedy trzeba "przekompresowywać" w tybie rzeczywistym
    Ale nie jestem pewny czy na audio różna kompresja ma wpływ
  • #5 837504
    Radagast20
    Poziom 19  
    Ocena: 33
    witam ja mam to samo z moim nagrankiem z kamery zgrywalem kilka razy to samo i zawsze sie wiucha na tej samej klatce
REKLAMA