logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Projekt wzmacniacza m.cz na bazie tranzystora BC548

GrzechKulik 12 Lut 2010 18:53 1689 3
REKLAMA
  • #1 7684231
    GrzechKulik
    Poziom 11  
    Witam wszystkich, mam pytanie, a mianowicie na Elektorotechnikę mieliśmy przygotować projekt właśnie wzmacniacza, nauczyciel podał nam ten BC548 jako przykład i nie wiem co mam dalej zrobić, właściwie nikt w klasie tego nie wie.

Czy moge liczyć na jakąś pomoc z Waszej strony? Jest to dość ważna praca a nikt nie może tego rozpracować. Bardzo proszę o pomoc :|
  • REKLAMA
  • #2 7684238
    Paweł Es.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 693
    Czy oprócz typu tranzystora podano jakieś inne wymagania ? Wzmocnienie, napięcie zasilania, rezytancję wejściową, rodzaj obciążenia ?
  • REKLAMA
  • #3 7684390
    GrzechKulik
    Poziom 11  
    niestety nie dostaliśmy żadnych takich wartości, dostaliśmy taką paczkę z przykładowym projektem i mamy opracować coś podobnego

http://www.speedyshare.com/files/20899056/Projekt_OE.zip

Jest to dla mnie kompletnie bez sensu, bo nie podał nam nic co mamy zrobić, dlatego proszę Was o pomoc :(
  • #4 7684481
    Paweł Es.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 693
    No nie wiem, jak widzę, to wszystkie informacje są w tym pliku: schemat, parametry tranzystora, obliczenia ...

My ci tu nie wymyślimy wymagań, bo od tego jest prowadzący zajęcia (podobno bierze nawet za to pieniądze ;) ) więc proponuję się udać do niego i z niego wycisnąć wymagania (być może każda osoba w klasie ma uzyskać inne parametry ? )
REKLAMA