logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner Thomson DPL 550 ht / dźwięk z przerwami

srebrny18 13 Lut 2010 18:27 1221 4
REKLAMA
  • #1 7689142
    srebrny18
    Poziom 9  
    Witam. Mam problem takowy; kupiłem uszkodzony amplituner Thomson dpl 550 ht, dokładniej nie było głosu i naprawiłem go tylko do tego momentu, że głos jest ale z przerwami, tzn. jest i nie ma i tak cały czas. Proszę o pomoc, nie wiem co jest przyczyną bo wszystko przelutowałem, sam wzmacniacz podłączałem pod komputer i działa bez problemu, może gdzieś na przedwzmacniaczu jest problem. Nie mam schematu, więc dalej nie dam rady znaleźć usterki.

Proszę starać się pisać powoli i poprawnie. Aktualnie poprawiłem.

Mod. Krzysztof L.
  • REKLAMA
  • #2 7691035
    JEDD
    Poziom 29  
    Ocena: 240
    Co masz na myśli mówiąc raz jest raz nie ma? Przerywa? Jak raz włączysz jest, a włączysz drugi raz to nie ma?
  • REKLAMA
  • #3 7691380
    srebrny18
    Poziom 9  
    właniczam w amplitunerze radio i z glośnika wydobywa się dziwięk ale przerwami przerwa w dziwięku trwa mniej więcej około jednej sekundy po prostu zanika na sekunde znowu jest i tak w koło tak jest też na wszytkich wyj sciach głośników

Dodano po 2 [minuty]:

w ciągłej pracy amplitunera tak się dzieje bez wyłaniczania i właniczania go

Moderowany przez Krzysztof L.:

Panie, jaja "se" pan robisz? Temat leci do kosza i ostrzeżenie funduję.

• REKLAMA
  • #4 7691650
    JEDD
    Poziom 29  
    Ocena: 240
    srebrny18 napisał:
    właniczam w amplitunerze radio i z glośnika wydobywa się dziwięk ale przerwami przerwa w dziwięku trwa mniej więcej około jednej sekundy po prostu zanika na sekunde znowu jest i tak w koło tak jest też na wszytkich wyj sciach głośników

Dodano po 2 [minuty]:

w ciągłej pracy amplitunera tak się dzieje bez wyłaniczania i właniczania go

Proszę starać się pisać powoli i poprawnie. Aktualnie poprawiłem.

Mod. Krzysztof L.

Zastosuj się do powyższych porad, a następnie wyczyść potencjometr głośności.
  • #5 7692523
    srebrny18
    Poziom 9  
    wyczyściłem potencjometr i dalej tak samo bez zmian
REKLAMA