modelu nie znam bo dostałem go bez obudowy (tej górnej części)
w przetwornicy SBY padła dioda, rezystor z kondziołkiem w szereg i jeszcze jeden rezystor. Wygląda ona masakrycznie laminat przyjarany na maksa:] Wymieniłem prawie wszystkie części przetwornicy SBY, ale teraz działa :] Reszta po stronie pierwotnej powinna być dobra. Nie sprawdziłem tylko bezpośredniego sterowania tranzystorami mocy. Po stronie wtórnej też sieczka - chyba pod wpływem zbyt dużego napięcie zjarał się kompletnie TL494. Przy okazji 2 rezystorki obok, mocno wygrzany laminat pod diodą prostowniczą zasilającą tenże układ. Wymieniłem to wszystko i sprawdziłem rezystorki wokół przetwornicy - OKi. Powymieniałem profilaktycznie elki w pobliżu oraz dzisiaj sprawdziłem wszystkie diody. Nie jestem w stanie teraz powiedzieć jakie napięcie mam na 12 nóżce ale sprawdzę. Wygląda to teraz tak, że przetwornica 5VSBy działą, a jak wymuszam start zasilacz to pojawia się na chwilę napięcie na wyjściu na 12V około 1V i zaraz znika. Później TL jest przyblokowant przez napięcie 3,5V na nóżće 4 z komparatora TL393. Próbowałem na hama wymusić napięcie 0V ale nic nie dało. Wydaje mi się że coś jest nie tak w obwodzie przekazującym impulsy z TLka na tranzystory mocy. Wtdaje mi się, że TL odpala, ale impulsy nie dochodzą, więc nie ma napięcia co stwierdza komparator i przydusza TLka ale ten dalej nic nie robi bo tak czy tak impulsy nie docierają. Mam rację??