logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Misiubishi Eclipse 1G automat, skrzynia zatrzymała się na D

xxxUnclExxx 17 Lut 2010 12:42 1444 2
REKLAMA
  • #1 7707667
    xxxUnclExxx
    Poziom 2  
    Witam mam problem. Jestem posiadaczem Misiubishi Eclipse 1G z 1990r wersji USA ze skrzynia automatyczna 4 biegowa, nie znam się na automatach i nie wiem jaka to dokładnie skrzynia. Podczas jazdy samochód się zatrzymał na D i już nie chce przerzucać biegów, olej jest czysty i poziom w normie. Nagle bez żadnych szarpnięć i zgrzytów przestała działać, co może być tego przyczyną, jakoś nie chce mi się wieżyc ze ta, z niczego, skrzynia padła. Proszę o pomoc. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 7707941
    romuald-f
    Spec Automatyczne skrzynie biegów
    Ocena: 1551
    Masz skrzynkę F4A22 (KM175-5). Na początek sprawdź czy pompa podaje olej. Bez przyrządów możesz to sprawdzić na dwa sposoby. Przed uruchomieniem silnika sprawdź poziom oleju. Uruchom silnik, manetkę przełącz na N i sprawdź stan oleju, powinien się obniżyć o około 1.5 cm. Drugi sposób (potrzebny będzie kolega), odłącz przewód gumowy idący od skrzyni biegów do chłodnicy cieczy chłodzącej, a kolega niech uruchomi silnik na N. Olej powinien wyciec z przewodu, szybko wyłączyć silnik. Proszę napisać o efektach.
  • #3 13049998
    Grzegorz-929
    Poziom 2  
    Witam, dołączam sie to tematu mam ten sam problem ze skrzynią, sprawdzałem pompkę i działa, olej jest czarny wygląda na stary, co jeszcze może być nie tak
REKLAMA