logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SanDisk Cruzer U3 - Wrong Password po podłączeniu do California Access 6300

Romney 25 Lut 2010 08:23 3853 7
REKLAMA
  • #1 7747361
    Romney
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Dzień dobry
    Na zabezpieczonym hasłem pendrive SanDisk Cruzer z U3 wiswietla komunikat: - Wrong Password. Po wprowadzeniu prawidłowego hasła proponuje sformatowanie pendrive.
    Sytuacja ta nastąpiła po włożeniu pendrive do starego laptopa California Access 6300.
    Podkreślam: znam hasło i napewno wprowadzam dobre hasło. Nie mogę również uruchomić procedury naprawy systemu plików. Chkdsk daje komunikat, że nie jest dostępny dla stacji RAW.

Czy są szanse na odzyskanie danych?

Pozdrawiam
    Rafał
  • REKLAMA
  • #2 7752071
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 415
    I co kolega oczekuje ,że dostanie tutaj na tacy informacje jak się łamie hasło ?
  • REKLAMA
  • #3 7752380
    Romney
    Poziom 10  
    Witam

W związku z poradą kolegi migol21 zacytuję jeszcze raz: "Podkreślam: znam hasło i napewno wprowadzam dobre hasło"

Cieszyłbym sie nawet, gdybym sie dowiedział, czy jest to uszkodzenie hardwerowe, czy softwerowe? Podejrzewam, że powstał błąd w systemie plików na pendrive.

Przy okazji rozszerzę pytanie, czy ktos zna przyczyne psucia pendriveów po włożeniu do portu USB komputera. Okazuje, się, że wiele osób doświadczyło tego i to z różnymi pendriveami na róznych komputerach.

Pozdrawiam
    Rafał
  • REKLAMA
  • #5 7752566
    Romney
    Poziom 10  
    No właśnie, proszę Cię bardzo nie rozmawiaj o hasłach. ja nie mam żadnego problemu z hasłem. Przeczytaj o co mi chodzi -> o błąd w zapisie danych na pendrive. Czepiłeś się tego hasła jak w skeczu Michnikowskiego i Dziewońskiego z kabaretu Dudek o tartaku: "Pies, jaki pies, a pies..."

Pozdrawiam
    Rafał
  • REKLAMA
  • #6 7752786
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 415
    No to jak nie masz problemu z hasłem to po co o nim piszesz ?
    Cytat:
    Na zabezpieczonym hasłem pendrive SanDisk Cruzer z U3 wiswietla komunikat: - Wrong Password. Po wprowadzeniu prawidłowego hasła proponuje sformatowanie pendrive.

Wystarczyło napisać :
    Cytat:
    Po wprowadzeniu prawidłowego hasła proponuje sformatowanie pendrive.

Jeśli nie hasło jest problemem to podaj to :
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1445635.html
  • #7 8802806
    7omaszek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.. Kolego czy moze udalo ci sie rozwiazac ten problem? Ja ma to samo.. problem powstal po wyjeciu Sandiska z kompa z linuxem.. probowalem chyba wsyzstkiego i nic.. poradziles sobie z tym czy poszedl do kosza?
  • #8 8804311
    Romney
    Poziom 10  
    Niestety, nie rozwiązałem problemu. Słyszałem opinię, że na MAC'ach czasami da się coś uratować. Próbowałem, ale nic nie pomogło.
    Penrive nie wyrzuciłem - może jeszcze ktoś coś doradzi.

Rafał

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pendrive'em SanDisk Cruzer z U3, który po podłączeniu do laptopa California Access 6300 wyświetla komunikat "Wrong Password", mimo że hasło jest wprowadzane poprawnie. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie systemu plików, ponieważ nie może uruchomić procedury naprawy (chkdsk) z powodu stacji RAW. Inni uczestnicy dyskusji zwracają uwagę na to, że temat łamania haseł nie jest dozwolony, a problem może być związany z uszkodzeniem sprzętowym lub programowym. Użytkownik nie znalazł rozwiązania, a także wspomina o próbach odzyskania danych na komputerach z systemem Mac.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA