logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[poszukuję] schemat centralki Intervox 72 Unitra Fonica

MES Mariusz 25 Lut 2010 13:30 2526 6
REKLAMA
  • #1 7748377
    MES Mariusz
    Poziom 36  
    Ocena: 224
    Szukam schematu centralki Intervox 72 Unitra Fonica, a dokładniej - instrukcji instalacji.

Z góry dziękuję za wszystkie namiary.

Regulamin pkt. 8.3 . [SP5ANJ]
    Przenoszę do innego działu.

Dodano po 3 [godziny] 18 [minuty]:

Nie wiem, czy dział zaproponowany przez moderatora jest najlepszy. O centralkę domofonową chodzi. Więc niekoniecznie o zabezpieczenia, a raczej sprzęt radio komunikacyjny.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7785765
    telwisalfa
    Poziom 21  
    Ocena: 86
    MES Mariusz napisał:

Regulamin pkt. 8.3 . [SP5ANJ]
    Przenoszę do innego działu.

Dodano po 3 [godziny] 18 [minuty]:

Nie wiem, czy dział zaproponowany przez moderatora jest najlepszy. O centralkę domofonową chodzi. Więc niekoniecznie o zabezpieczenia, a raczej sprzęt radio komunikacyjny.

Witam.
    Mam schemat centralki i aparatu. W wolnej chwili zeskanuje i wrzucę na Forum.
    Jeśli chodzi o dział to myślę że odpowiedni bo jest to rodzaj urządzenia dyspozytorskiego głośnomówiacego.
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Intervox-72 ap. abon..rar (276.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Intervox-72 centrala.rar (1.14 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 17364290
    Misiek_Ka
    Poziom 8  
    A ma ktoś może opis numerów na pinach na wtyczce (zależy mi na centralce....)
  • REKLAMA
  • #4 17364310
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2940
    Patrząc na schemat, to wtyk ma wyprowadzonych kolejno 10 abonentów (zaciski od 1 do 10) i masę (zaciski 11 i 12).
  • #5 17364357
    Misiek_Ka
    Poziom 8  
    zybex napisał:
    Patrząc na schemat, to wtyk ma wyprowadzonych kolejno 10 abonentów (zaciski od 1 do 10) i masę (zaciski 11 i 12).

Wtyk nie ma niestety numerów obwodów na spodzie, a piny są ustawione niesymetrycznie...
  • #6 17364478
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2940
    Na schemacie jest tylko pokazane, że abonent "1" idzie na pierwszy pin itd. Niestety nie pokazują kształtu (rysunku) złącza. Wiem, że jest nietypowy, bo miałem takie coś "na rozbiórkę". Na twoim miejscu zrobiłbym sobie szkic złącza, a następnie miernikiem wyszukałbym wszystkich 10 abonentów i te dwa piny masy (11 i 12). Oczywiście pomiary przy otwartej obudowie. Jak nie chcesz otwierać, to możesz podłączać kolejno jeden aparat pod wszystkie wyjścia i wtedy je opisać.
    Znalazłem tylko zdjęcie tego złącza. Zawsze możesz zmienić je na inne lub po prostu rozszyć kabel na łączówce.

• REKLAMA
  • #7 17365463
    Misiek_Ka
    Poziom 8  
    zybex napisał:
    Na schemacie jest tylko pokazane, że abonent "1" idzie na pierwszy pin itd. Niestety nie pokazują kształtu (rysunku) złącza. Wiem, że jest nietypowy, bo miałem takie coś "na rozbiórkę". Na twoim miejscu zrobiłbym sobie szkic złącza, a następnie miernikiem wyszukałbym wszystkich 10 abonentów i te dwa piny masy (11 i 12). Oczywiście pomiary przy otwartej obudowie. Jak nie chcesz otwierać, to możesz podłączać kolejno jeden aparat pod wszystkie wyjścia i wtedy je opisać.
    Znalazłem tylko zdjęcie tego złącza. Zawsze możesz zmienić je na inne lub po prostu rozszyć kabel na łączówce.

Dzięki :) W ostateczności tak zrobię. Pytam o gotowca, bo centrala ma fabryczne plomby i nie chciałem ich niszczyć :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje schematu centralki Intervox 72 Unitra Fonica oraz instrukcji instalacji. W odpowiedziach inni uczestnicy forum oferują pomoc, wskazując, że posiadają schematy centralki i aparatu, które mogą zeskanować i udostępnić. Pojawiają się również pytania dotyczące numeracji pinów na wtyczce centralki oraz opisy dotyczące podłączenia abonentów. Użytkownicy sugerują wykonanie szkicu złącza oraz pomiary przy otwartej obudowie, aby zidentyfikować poszczególne piny. Wskazano również na nietypowy kształt złącza, co może utrudniać podłączenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA