logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OKI 14ex - jak usunąć szare tło z wydruków?

Dawid2 25 Lut 2010 18:06 2277 7
REKLAMA
  • #1 7749565
    Dawid2
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam, mam problem z drukarką oki 14ex, nie wiem dla czego ale wydruki są pokryte takim jakby szarym tłem, cała strona, czego to może być wina??

czy ktoś spotkał się z takim problemem??
  • REKLAMA
  • #2 7753637
    irf
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Troche wiecej danych, jaki toner,jaki bęben czy oryginalne. Czy drukarka była czyszczona.
  • REKLAMA
  • #3 7755793
    Dawid2
    Poziom 10  
    jak informował mnie gość od którego ją kupiłem toner był uzupełniany proszkiem, nie wiem jakiego pochodzenia ale raczej do oki bo mówił że w sklepie kupił to mu pewnie doradzili, bęben światłoczuły tez był wymieniany ale pewnie na jakiś zamiennik, pojemnik z proszkiem oznaczenie TYPE5 a zespół który przenosi obraz TYPE8.

drukarka była przeze mnie rozkręcana i czyszczona, w trybiki przy fuserze wpadło kawałek plastiku który oderwał się od obudowy fusera i stopił. wyczyściłem trybiki zdrapując plastik, przy czyszczeniu folii fusera (w oki to chyba powinienem powiedzieć rurka fusera) zauważyłem ze jest taka jakby przypalona ciemniejsza w części środkowej

w najbliższym czasie postaram się zeskanować wydruk z tej drukarki
  • REKLAMA
  • #4 7758176
    slajas
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    witam.mozesz jeszcze przetrzec listwe led a najlepiej to podmienic cały zespół bebna bo w oki to był mankament tych bebnów
  • REKLAMA
  • #5 7781265
    Dawid2
    Poziom 10  
    listwę tez przecierałem, nie posiadam drugiego modułu bębna
  • #6 7818519
    Dawid2
    Poziom 10  
    wyjąłem moduł bębna i przetarłem bęben światłoczuły chusteczką, okazało się że jest delikatnie zabrudzony na całej powierzchni, może resztki tonera nie są usuwane albo zły proszek??
  • #8 8680958
    Dawid2
    Poziom 10  
    nabyłem drugą taką samą oki, okazalo się ze to proszek byl nieodpowiedni. po zmainie na inny drukuje bardzo dobrze. dziękuję za odpowiedzi :) zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z drukarką OKI 14ex, której wydruki pokryte są szarym tłem. W odpowiedziach zasugerowano kilka potencjalnych przyczyn, w tym użycie nieodpowiedniego tonera oraz zanieczyszczenie bębna światłoczułego. Użytkownik potwierdził, że toner był uzupełniany proszkiem, a bęben wymieniany na zamiennik. Po czyszczeniu bębna zauważono, że jest on zabrudzony, co może wpływać na jakość wydruków. Ostatecznie, po wymianie tonera na odpowiedni, problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA