logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka z silnikiem Briggs & Stratton 3,5 KM traci moc.

miron01 26 Lut 2010 14:11 28034 6
REKLAMA
  • #1 7753204
    miron01
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Zbliża się nieubłaganie sezon koszenia trawy a w mojej kosiarce z silnikiem Briggs & Stratton 3,5 KM od jesieni jest taki objaw : przy koszeniu niskiej trawy wszystko odbywa się poprawnie silnik pracuje stabilnie , natomiast przy koszeniu wyższej i bardziej gęstej zaczyna tracić moc i dosłownie zatrzymuje się .Jak zatrzymam kosiarkę obroty wracają. Kiedyś tego nie było , żeby trochę większe obciążenie powodowało taką reakcje silnika . Proszę o sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7753216
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7753235
    miron01
    Poziom 11  
    Nie nic nie kopci z tłumika , mam wrażenie , że trawa "zatrzymuje silnik"
    pomimo, że regulator próbuje wypracować położenie .
  • #4 7753263
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 7753278
    miron01
    Poziom 11  
    Kosiarka za młoda nie jest, 8 lat, przypominam sobie, że są momenty gdy trochę kopci jak dostaje, że tak powiem dociążenia na tej gęstej trawie. Oczywiście nóż naostrzony. Fakt, wcześniej kosiłem na ogrodzie, gdzie była nędzna trawa, po założeniu trawnika na wilgotnej ziemi trawa rośnie bardzo gęsta i kosiarka robi cuda.
  • REKLAMA
  • #6 7753334
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 8250278
    miron01
    Poziom 11  
    Postanowiłem wymienić pierścienie i po początkowym dotarciu kosiarka zaczęła pracować o 50 % lepiej . Do końca sezonu spełni swoje zadanie ale trzeba pomyśleć o nowej. Dziękuję za sugestje i zamykam temat.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Kosiarka z silnikiem Briggs & Stratton 3,5 KM traci moc podczas koszenia gęstej i wysokiej trawy, co objawia się zatrzymywaniem silnika. Użytkownik zauważył, że przy koszeniu niskiej trawy silnik działa stabilnie. Sugerowane rozwiązania obejmują sprawdzenie regulatora obrotów, gaźnika oraz stanu pierścieni tłokowych. Po wymianie pierścieni kosiarka zaczęła pracować znacznie lepiej, jednak użytkownik planuje zakup nowej kosiarki w przyszłości.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA