logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić nadajnik z mikrofonu na wejście mini jack do komputera?

Bartq1995 27 Lut 2010 13:14 2001 6
REKLAMA
  • #1 7757874
    Bartq1995
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Znalazłem w internecie schemat nadajnika, na http://www.myzlab.pl/elektronika/nadajnik/ . Jeżeli byłby ktoś na tyle życzliwy i napisał jak go przerobić aby zamiast mikrofonu był kabel mini jack podłączony do komputera ?.

Jeżeli znowu założyłem temat w złym dziale przepraszam, nie wiedziałem gdzie go umieścić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7758055
    sp3ots
    Poziom 38  
    Ocena: 673
    Witam !
    Usuń mikrofon - M i rezystory 47k i 56k. do plusa kondensatora 2,2uF podłącz
    środkowy pin dodatkowego potencjometru np. 10k do regulacji wzmocnienia,
    jeden skrajny pin do masy, do drugiego skrajnego pinu daj sygnał przez kondensator np.2,2uF ,
    Pozdrawiam. Stefan
  • REKLAMA
  • #3 7758138
    Bartq1995
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    A gdybyś znalazł chwilkę czasu mógłbyś przerobić schemat, który podałem wyżej ? :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 7758254
    sp3ots
    Poziom 38  
    Ocena: 673
    Proszę bardzo.
  • REKLAMA
  • #7 13918416
    mkpl
    Poziom 37  
    Ocena: 861
    Nadajnik z pierwszego postu to nieporozumienie. Polecam każdy inny (poza tym z AVT 2W). Ten nadajniki to tragedia jakościowa i murowane kłopoty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat przeróbki nadajnika FM, aby zamiast mikrofonu podłączyć kabel mini jack do komputera. Otrzymuje wskazówki dotyczące modyfikacji schematu, w tym usunięcie mikrofonu oraz rezystorów, a także podłączenie potencjometru do regulacji wzmocnienia. Inny uczestnik dyskusji dostarcza przerobiony schemat graficzny. Pojawiają się również pytania o działanie nadajnika oraz jego zasięg, a także krytyka jakości nadajnika z pierwszego postu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA