logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskany film z karty SD zawiesza się po 5 sek. Jak naprawić plik?

pitek2401 27 Lut 2010 14:40 2808 8
REKLAMA
  • #1 7758306
    pitek2401
    Poziom 10  
    Witam !
    Mam problem z danymi odzyskanymi z karty SD z aparatu cyfrowego.
    Przypadkowo usunąłem jeden bardzo ważny filmik z karty (po tym zdarzeniu
    nie robiłem już żadnych fotek ani filmików, by nie utrudnić sobie odzysku
    danych). Udało mi się znaleźć usunięty film. Miał on jakieś 25sek. Całość ma
    około 30mb, lecz po jakiś 4-5sek filmik się zawiesza i wyłącza.
    Plik ma niby 30mb więc chyba został odzyskany w całości.
    jeśli od razu go przewinę to np 20sek to się wyłącza i nie widzę ani jednej klatki
    z niego.
    Wiecie czy można coś z tym wykombinować jeszcze ?

Dodam tylko że karta jest cały czas nienaruszona, nic na nią nie wgrywałem,
    a użytym program był Ontrack EasyRecovery Pro 6.03
    Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 7758405
    JohnySpZOO
    Specjalista - Instalacje Elektryczne
    Ocena: 328
    Tu masz programy do takiej zabawy w odzyskiwanie danych: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic868490.html

Też miałem ostatnio taką zabawę w odzyskiwanie danych z karty SD 4GB. Odzyskałem w 74% obraz pliku który zajmował 9,6 GB :). Co do pojedynczych plików to jeśli nic nie robiłeś na karcie - format, czy wrzucanie innych plików - nadpisywanie, to powinieneś mieć kłopotów z odzyskaniem.
  • REKLAMA
  • #3 7758459
    pitek2401
    Poziom 10  
    No jak napisałem wyżej używałem właśnie tego programu ;)
    Ale jak napisałem w pytaniu, można jakoś naprawić ten plik, albo zrobić cokolwiek by odzyskać ten filmik ?

Jestem raczej mało wprawiony w bojach o odzyskiwanie danych, potrafię za pomocą programów odzyskać zdjęcia, ale z tym filmikiem nie radzę sobie :/
  • REKLAMA
  • #4 7758920
    michal_aniol
    Poziom 33  
    Ocena: 100
    Koledzy prześcigają się w używaniu pirackiego oprogramowania?
    No chyba że mają pełne wersje - w takim razie support danego programu powinien pomóc.

A wystarczy użyć darmowych/sharware programów które lepiej sobie z tym problemem poradzą (ZAR, DMDE).
  • #5 7759283
    pitek2401
    Poziom 10  
    pobieram ZAR i DMDE moze to mi jakoś pomoże.
    sorry michał ale wyszukałem w google czym wiara odzyskuje pliki i podali ten program wiec gosciaglem a o tych darmówkach nie wiedziałem.

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

ZAR wyszkał pliki ale nic z nimi się nie zrobiło.. godzina działania, wyśietlił spis rzeczy które odnalazł i nic w sumie wiecej..

Dodano po 9 [minuty]:

DMDE odnalazł owy filmik, ma on 35mb, ale gdy chce go odtworzyć widzę błąd i komunikat
    "Microsoft Visual C++ Runtime libray
    Runtime error!
    Program: C:\program files\ windows media player\ wmplayer.exe
    This aplication was requested the runtime the terminate it in an unusual way.
    Please contact the application's support team fo more information"
    :/
  • REKLAMA
  • #6 7759989
    michal_aniol
    Poziom 33  
    ZAR włącz w trybie wyszukiwania zdjęć - ta opcja jest darmowa i nie wymaga zakupu pełnej wersji.
    DMDE odzyskał plik ale widocznie jest on częściowo uszkodzony. Jaki jest format tych nagrań?
  • #7 7760065
    pitek2401
    Poziom 10  
    format AVI
  • #8 7760087
    michal_aniol
    Poziom 33  
    Użyj na tym odzyskanym pliku programu DivFix i napraw/odbuduj index.
  • #9 7760179
    pitek2401
    Poziom 10  
    zrobiłem tylko niestety bez efektu.. w okienku jest napisane ze błąd jest 1, filmik dochodzi do tego samego momentu co zawsze i stop
    ...trace nadzieje ze da rade to nareperowac :/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odzyskanym filmem z karty SD, który zawiesza się po 4-5 sekundach odtwarzania. Film został odzyskany za pomocą programu Ontrack EasyRecovery Pro 6.03, a jego format to AVI. Użytkownik próbował również innych programów, takich jak ZAR i DMDE, które pomogły w odnalezieniu pliku, ale nie umożliwiły jego poprawnego odtworzenia. Wskazówki dotyczące naprawy pliku obejmowały użycie programu DivFix do odbudowy indeksu, jednak nie przyniosły one oczekiwanych rezultatów. Użytkownik poszukuje dalszych rozwiązań, aby naprawić uszkodzony film.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA