logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i - Jak naprawić biały wyświetlacz po zalaniu domowymi sposobami?

kllisman11 28 Lut 2010 12:52 1548 1
REKLAMA
  • #1 7762849
    kllisman11
    Poziom 10  
    Witam!
    Kupiłem uszkodzoną Nokię 6230i i potrzebuję kilku wskazówek. Telefon był prawdopodobnie po zalaniu i wyświetlacz raz normalnie wyświetla, drugim razem jest biały i tyle. Widać jeszcze plamy ciemniejsze w wyświetlaczu, tak jakby było tam coś wlane, czytałem ze trzeba go wysuszyć. Bardzo proszę o pomoc. Tylko proszę wziąść pod uwagę to, że nie mam specjalistycznego sprzętu do naprawy, najlepiej domowymi sposobami.

Dodano po 1 [godziny] 42 [minuty]:

z plamkami na wyświetlaczu sobie poradziłem... ale bardzo proszę o pomoc co z reszta
  • REKLAMA
  • #2 7763775
    karolark
    Poziom 43  
    Ocena: 2519
    kllisman11 napisał:
    Witam!
    Kupiłem uszkodzoną Nokię 6230i i potrzebuję kilku wskazówek. Telefon był prawdopodobnie po zalaniu i wyświetlacz raz normalnie wyświetla, drugim razem jest biały i tyle. Widać jeszcze plamy ciemniejsze w wyświetlaczu, tak jakby było tam coś wlane, czytałem ze trzeba go wysuszyć. Bardzo proszę o pomoc. Tylko proszę wziąść pod uwagę to, że nie mam specjalistycznego sprzętu do naprawy, najlepiej domowymi sposobami.

Dodano po 1 [godziny] 42 [minuty]:

z plamkami na wyświetlaczu sobie poradziłem... ale bardzo proszę o pomoc co z reszta

Zle czytales o suszeniu :-( o tym sa setki postow
    Najpierw trzeba plyte wykapac np z izopropanolu
    a skoro nie masz sprzetu to z domowych to wizyta w serwisie
REKLAMA