djdeli napisał:W 36 zwrocil ktos uwage na polozenie W na rysunku ? Nie jest to jakis haczyk ze byc moze chodzi o odp A ? Tak sie wlasnie zastanawiam bo tez zaznaczylem D ale kolega pokazal mi ten szczegol po egzaminie.
Hehe
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdjdeli napisał:W 36 zwrocil ktos uwage na polozenie W na rysunku ? Nie jest to jakis haczyk ze byc moze chodzi o odp A ? Tak sie wlasnie zastanawiam bo tez zaznaczylem D ale kolega pokazal mi ten szczegol po egzaminie.
lukashb napisał:A ja myślę, że odpowiedź D jest prawidłowa w 36. Nie chodziło tu napewno o oglądanie przełącznika. To by było bez sensu. na 100% chodziło im tylko o ideę takiej zmiany, czyli co da zmiana w układzie jeżeli zwiększymy wartość taką i taką tego i tego elementu.
Damonsson napisał:w urządzeniach elektroenergetycznych o napięciu znamionowym nie wyższym niż 1 kV należy je zapewnić poprzez:
- zastosowanie napięć bezpiecznych,
- ochrony przeciwporażeniowej podstawowej oraz co najmniej jednego z następujących środków ochrony dodatkowej :
a) zerowania ochronnego,
b) uziemienia ochronnego,
c) sieci ochronnej,
d) wyłączników przeciwporażeniowych różnicowo – prądowych,
e) separacji odbiornika,
f) izolacji stanowiska,
g) izolacji ochronnej.
49. Odpowiedź D
Milosz. napisał:Poszukaj na forum tematów z poprzednich lat jest tego dużo ,niewierze że nic nie mówili o tym w szkole.
lukashb napisał:W 68 powinno być B. Osoba młodociana. Polecam zajżeć w pewne dokumenty. Ogólnie egzamin był bardzo prosty. W środę przewiduje badanie toru radiowego - wielce prawdopodobnem, że takie coś będzie, będą podane wzory na dewiacje, pasmo i te sprawy co tłumaczą w szkołach (proste sprawy). Ale to się okaże.
karkaj napisał:marekzs3 ja pisalem dzisiaj egzamin wiem ze dziwne bo juz z jednymi w drugim temacie sie klucilem ale to ich problem jak nie wierza a jak co to dzisiaj byl demodulator am i bylo to zadanie 1 a zadan chyba jest 8 bo do tylu pisalo i bylo trzeba zaznaczyc ktore masz zadanie