logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Ariston AVXXL109 pierze tylko jednym programem

llcoolj1985 01 Mar 2010 13:30 2211 6
REKLAMA
  • #1 7768065
    llcoolj1985
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam
    Posiadam pralkę jak w temacie i mam z nią taki problem, że pierze tylko na jednym programie (cały proces chyba jest normalny bo woda zostaje odpompowana i można wyjąć ubrania tylko nie są odwirowane). Jak zmieniam na inne to cykl prania ciągle jest taki sam. Nawet jak nastawię tylko na odpompowanie lub odwirowanie to jest jednakowo czyli zaczyna prać. Proszę o radę czy to będzie programator popsuty, jeżeli tak to jaki koszt jest takiego programatora? I z tego co widzę to jak pierze to chyba nie grzeje wody bo drzwiczki są zimne.
  • REKLAMA
  • #2 7769052
    maciejka31
    Poziom 16  
    Ocena: 60
    Witam z tego co piszesz wynika żę wiesza się program spróbuj ją zresetować i sprawdź grzałkę
  • REKLAMA
  • #3 7773503
    llcoolj1985
    Poziom 10  
    Witam
    Grzałkę sprawdzałem i jest sprawna. Próbowałem resetować i dalej jest to samo, chyba że źle to zrobiłem. (przytrzymałem przez kilka sekund przycisk obok włącznika). Proszę o odpowiedź jeżeli ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązac taki problem.
  • REKLAMA
  • #4 7773980
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2633
    Na 99% wina modułu. Wymienić na nowy.
  • REKLAMA
  • #5 7774924
    maciejka31
    Poziom 16  
    Ocena: 60
    Niestety kolega Marcin ma racje tyle że na 100% padnięty moduł
  • #7 7810571
    llcoolj1985
    Poziom 10  
    Zamieniłem wybieraki ale dalej jest to samo. Chyba czeka mnie wymiana modułu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Ariston AVXXL109, która pierze tylko na jednym programie, mimo że cykl prania wydaje się przebiegać normalnie (odpompowanie wody, możliwość wyjęcia ubrań, brak odwirowania). Po sprawdzeniu grzałki i próbie resetowania, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują, że przyczyną może być uszkodzony moduł, a także proponują zamianę wybieraków jako potencjalne rozwiązanie, które w jednym przypadku przyniosło pozytywny efekt, jednak nie dla autora wątku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA