logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podział pendrive na partycje a scalenie do jednej dużej

Micior 02 Mar 2010 16:48 3084 3
REKLAMA
  • #1 7773702
    Micior
    Poziom 2  
    Jako iż jest to mój pierwszy post - chciałbym się z wszystkimi przywitać. Maciek jestem.

Mój problem jest następujący: Niedawno, gdy padł mi Windows i nie mogłem znaleźć płyty pożyczyłem od kolegi Linuxa (openSuSE) i zapomniałem wyjąć pendrive'a podczas instalacji. Ostatnio zauważyłem że zamiast +-4GB ma 1,52.
    Nie mogę w żaden sposób połączyć z powrotem obu partycji. W Windowsowym zarządzaniu dyskami widać, że jest 2,20GB jako wolna przestrzeń. Próbowałem zrobić z tego użyteczną partycję - niestety nie udało się, ponieważ wyskakuje błąd.
    Jeżeli ktoś mógłby pomóc, proszę o odpisanie. W razie potrzeby mogę udzielić innych informacji. Bardzo potrzebna mi cała przestrzeń więc mi na tym zależy.

Dorzucam zdjęcie z zarządzania dyskami:

Zdjęcie
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7773796
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3566
    Nie widzę tutaj żadnego problemu - dane z obydwu partycji skopiować na inny nośnik i użyć np. BOOTICE do przeprowadzenia odpowiedniego formatowania.
  • #4 7773813
    Micior
    Poziom 2  
    @pidar - Dziękuje udało się ^^ Jestem w tym zielony, dlatego napisałem. Można zamknąć
REKLAMA