Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 407 brak zasilania

alster1 05 Mar 2010 20:30 4620 7
  • #1 05 Mar 2010 20:30
    alster1
    Poziom 26  

    Witam
    Peugeot 407 silnik V6 3.0, autko nie zapala, brak napięcia na bezpieczniku nr10 i nr5 w skrzynce w komorze silnika. Z tych bezpieczników zasilane są między innymi cewki WN, wtryski, pompa paliwa. Przy próbie odpalenia Check OK, rozrusznik kręci. Diagnostyka wywala tylko błędy dotyczące podzespołów zasilanych z tych bezpieczników.
    Może ktoś wie skąd idzie napięcie na te bezpieczniki, lub może ktoś poratuje schematem.

    Pozdrawiam

    1 7
  • #2 05 Mar 2010 22:50
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 05 Mar 2010 22:53
    alster1
    Poziom 26  

    Dzięki za odpowiedź, może się orientujesz czym jest sterowany ten przekażnik (na maxi bezpieczniku napięcie jest OK).

    0
  • #4 05 Mar 2010 23:00
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #5 05 Mar 2010 23:03
    alster1
    Poziom 26  

    vin mogę podać dopiero w poniedziałek, dodam tylko że po podaniu napięcia na bezpiecznik 10 autko odpala i po wykasowaniu starych usterek nie wypisało żadnych błędów, ale to niestety nie jest metoda na naprawę.
    pozdrawiam

    0
  • Pomocny post
    #6 06 Mar 2010 09:25
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #7 06 Mar 2010 11:53
    alster1
    Poziom 26  

    Pięknie dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi. W poniedziałek posprawdzam sterowania które mi podałeś i napiszę o wynikach.
    Pozdrawiam.

    0
  • #8 08 Mar 2010 13:39
    alster1
    Poziom 26  

    Witam ponownie
    Na 8 pinie w czarnej złączce PSF1 po włączeniu zapłonu pojawia się masa.
    Jeżeli dobrze rozumuje to w tym momencie uszkodzony jest przekaźnik w PSF1.


    Jest winowajca przekaźnik w PSF1 wypalone styki.
    wielkie podziękowania za pomoc.
    Pozdrawiam

    0