logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo Lanos 1.5 16v nie zapala, nie pracuje pompa.

grzes294 06 Mar 2010 15:43 16436 10
REKLAMA
  • #1 7791615
    grzes294
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam. Mam problem z lanosem chodzi o to że immobilizer dziala dioda gasnie jak przekrecam klucz a auto dalej nie odpala i odcina pompe nie wiem jak z wtryskami ale chyba tez co moze byc przyczyna ze immo dziala a auto i tak nie odpala. Jak by ktos cos wiedzial na ten temat to oprosze o odpowiedz. Dzieki
  • REKLAMA
  • #2 7791630
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7791671
    grzes294
    Poziom 10  
    Prad powinien dochodzic slychac ze ona sie wlacza na 2 sekundy ale nie zdazy zaladowac wtryskow
  • REKLAMA
  • #4 7810477
    markon
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    zdąży załadować sprawdź czy kabel od immo się nie przetarł i pytanie czy masz LPG
  • #5 7810761
    jurekk55
    Poziom 36  
    Ocena: 1577
    grzes294 napisał:
    Witam. Mam problem z lanosem chodzi o to że immobilizer dziala dioda gasnie jak przekrecam klucz a auto dalej nie odpala i odcina pompe nie wiem jak z wtryskami ale chyba tez co moze byc przyczyna ze immo dziala a auto i tak nie odpala. Jak by ktos cos wiedzial na ten temat to oprosze o odpowiedz. Dzieki

No i co z wtryskami dalej "chyba"?Możliwe uszkodzenie kabla lub czujnika obrotów wału,wtedy pompa pracuje 1 impulsem po włączeniu zapłonu.
  • REKLAMA
  • #6 7810878
    szakkkalll
    Poziom 16  
    Ocena: 51
    iskra jest? miałem ostatnio przeboje ze swoim lanosem, też podejrzenia padły na immobiliser, a przyczyna była prozaiczna, przetarcie na wiązce w nadkolu od kierowcy.
  • #7 7811309
    WITEK1952
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Witam serdecznie. W skrzynce pod maską masz przekaźnik pompy paliwa. Wyciągnij go i sprawdź łącząc na krótko piny 30 i 87 w gnieździe. Pompa ma działać. Jak nie to sprawdź czy do 30 dochodzi prąd. Jak dochodzi to walnij trzonkiem młoka albo z kopa pod siedzeniem . Jak zacznie działać to pompa do wymiany. Jak nie to sprawdź kable dochodzace do gniazda przekaźnika. Pozdrawiam.
  • #8 7813924
    grzes294
    Poziom 10  
    Dzieki wielkie za pomoc jak by nic z tych rzeczy nie pomoglo to bede pisal jak macie jeszcze jakies pomysly to piszcie zawsze warto sprobowac wszystkiego. Pozdrawiam
  • #9 7813966
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 484
    wymień pompe i po temacie
  • #10 7832917
    grzes294
    Poziom 10  
    Zapomnialem dodac ze jest instalacja LPG ale auta nie moge odpalic na gazie zawsze najpierw musi na benzynie jest jakies zabezpieczenie czy cos w tym rdzaju auto przezuca sie na gaz dopiero jak silnik osiagnie odpowiednia temperature
  • #11 7845338
    galernik79
    Poziom 15  
    Ocena: 74
    daj znać jak sprawdzisz pompę paliwa i czy występuje iskra.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z Daewoo Lanos 1.5 16v, który nie odpala, mimo że immobilizer działa (dioda gaśnie po przekręceniu klucza). Problemy mogą być związane z brakiem zasilania pompy paliwa, uszkodzeniem kabli, czujnika obrotów wału lub wtrysków. Użytkownicy sugerują sprawdzenie przekaźnika pompy paliwa, a także stanu kabli oraz samej pompy. Dodatkowo, użytkownik wspomina o instalacji LPG, która wymaga, aby silnik najpierw pracował na benzynie. Wskazówki obejmują testowanie pompy paliwa oraz sprawdzenie iskry.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA