logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka ARDO FLO 147 - zacina się podczas płukania i nie wiruje, co sprawdzić?

PABLO2000 01 Kwi 2010 22:29 2266 4
REKLAMA
  • #1 7909295
    PABLO2000
    Poziom 1  
    witam mam problem z pralką ardo flo 147 pralka zacinała się podczas płukania i powtarzała płukanie po kilka razy potem jak jej sie znudziło przechodziła do wirowania , ogólnie prała i zadarzało się jej to sporadycznie ostatnim razem jak się zacieła nie chciała juz wirować , wypompowała wode i tyle . właczyłem samo wirowanie ale nic słychać tylko prace pompki i nic sięnie dzieje czas na wyświetlaczu sie odlicza i nic . sprawdziłem filtr było czysto ,znajomy poradził żebym spróbował poduszyć programator suszarką i nic .czy ktoś wie co mogło nawalić ? proszę o poradę
  • REKLAMA
  • #2 7909572
    basgol
    Poziom 23  
    Ocena: 190
    Sprawdź , czy w kostce instalacji do silnika nie naderwał się któryś z przewodów(szarpnij każdy po kolei),trzeba też zmierzyć obwody silnika,czy ma przejścia przez szczotki,stojan ,tacho,termik,potem sprawdzić grzałkę ,czy nie ma upływności.
  • REKLAMA
  • #3 7909693
    henrykgr1
    Poziom 20  
    Ocena: 117
    Witam,chciłbym jeszcze dodac, że jeśli jest przytkany odpływ wody ze zbiornka pralki i nastpi przekroczenie czasu oeracji to efekt będzie podobny.
  • REKLAMA
  • #4 7917770
    g73
    Poziom 18  
    Ocena: 101
    henrykgr1 napisał:
    Witam,chciłbym jeszcze dodac, że jeśli jest przytkany odpływ wody ze zbiornka pralki i nastpi przekroczenie czasu oeracji to efekt będzie podobny.

Witam,kolega ma rację najpierw należy zabrać się za czyszczenie układu odprowadzenia wody ,oprócz tego sprawdzić grzałkę pozdrawiam
  • #5 7917809
    pompa59
    Poziom 14  
    Ocena: 66
    Sprawdź długość szczotek,czy się nie zawiesiły?
REKLAMA