logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć niechcianą stronę startową w Internet Explorer 6.0?

dobry001 12 Sie 2004 14:20 2049 15
  • #1 790151
    dobry001
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Co jakiś czas w ie 6.0 ustawionej strony :about:blank (pusta)
    wrzóca mi się strona : http://best-search.cc/index.php?v=6&aff=4994057

Czy ktoś wie jak pozbyć się niechcianego ROBALA tzn. w jakiej dll-i lub exe-ku "TOTO" siedzi ??
  • #3 790243
    dobry001
    Poziom 13  
    WIELKIE DZIEki :)
  • #5 790320
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 790336
    jacol11
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    a ja polecam nie wchodzic wiecej na www_serials_ws bo to wlasnie od tej strony. jak CWShredder sobie nie poradzi (chociaz z tym musi) polecam ad-aware. Jak jeden nie da rady to drugi napewno
  • #7 790340
    djbolo
    Poziom 31  
    Ocena: 33
    Wojtek Płonka napisał:
    Jeżeli chodzi o tego typu rzeczy to było mówione często ale ten "hot-search.com" jest nie do wyinstalowania. Pomaga jedynie format. Naprawdę tej stronki nie polecam nikomu.

ja bym najpierw chcial wiedziec, czy dobry001 testowal CWShredderem... cos mi sie znowu zdaje, ze nikomu sie nie chce pobrac zalacznika i przeskanowac w 10 sekund (:!:) systemu
  • #8 790466
    Bartlomiej Nogiec
    Poziom 12  
    A najlepiej to wywalic IE i zainstalowac Mozille, zero problemow z tego typu robakami.
  • #9 790518
    djbolo
    Poziom 31  
    Bartlomiej Nogiec napisał:
    A najlepiej to wywalic IE i zainstalowac Mozille, zero problemow z tego typu robakami.

nie ma mowy, problem trzeba rozwiazac, a nie ominac. nikt nie pytal "czy zmienic przegladarke?" wiec nie pisz takich rzeczy... o zadnej Mozilli czy Operze... najszybciej jest uzyc juz wspominanego do obrzydzenia CWShredder czy Ad-Aware, czekam tylko na wynik dzialan tych programow...

pozdrawiam :wink:
  • #10 790530
    ankuch
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 91

A jeszcze lepiej, jak się nie wie jak pomóc to nie odzywać się :!:
    Chyba nie chcesz gdy Ci komp nawali aby ktoś Ci radził, żeby go zmienić :?:
  • #11 790619
    Bartlomiej Nogiec
    Poziom 12  
    Przecierz napisalem mu jak pomoc, dalem linka w ktorym jest opisane co i jak. Wcale nie omijam problemu, pomoglem, a teraz proponuje alternatywe dla IE ktora jest bardzo dziurawa., wiec nie widze podstaw do waszej agresji wobec mojej pomocy.

Ankuch czytaj dokladniej wątki, a pozniej kogos upominaj :roll:
  • #12 790632
    djbolo
    Poziom 31  
    Przecierz napisalem mu jak pomoc, dalem linka w ktorym jest opisane co i jak.
    http://best-search.cc/contact.html masz opisane co i jak ;)

Wcale nie omijam problemu, pomoglem, a teraz proponuje alternatywe dla IE ktora jest bardzo dziurawa., wiec nie widze podstaw do waszej agresji wobec mojej pomocy.

Ankuch czytaj dokladniej wątki, a pozniej kogos upominaj :roll:

pomoc na forum nie polega tylko na samym podawaniu linkow, ja kilka podalem, ale w nich cos w koncu napisalem! i to nie jest zadna agresja. IE dziurawe - chyba wszyscy slyszeli o stronie Windows Update... szukanie alternatywy dla IE (bo cos tam cos tam) nie jest rozwiazaniem problemu z tematu, tylko jego ominieciem, problem jednak nadal pozostanie w Windowsie. No dobra koniec klotni, bo o klotni nie bylo w temacie :wink: Czekam na wyniki dzialan dobry001

pozdrawiam
  • #13 790690
    Bartlomiej Nogiec
    Poziom 12  
    djbolo napisał:

pomoc na forum nie polega tylko na samym podawaniu linkow, ja kilka podalem, ale w nich cos w koncu napisalem! i to nie jest zadna agresja. IE dziurawe - chyba wszyscy slyszeli o stronie Windows Update... szukanie alternatywy dla IE (bo cos tam cos tam) nie jest rozwiazaniem problemu z tematu, tylko jego ominieciem, problem jednak nadal pozostanie w Windowsie. No dobra koniec klotni, bo o klotni nie bylo w temacie :wink: Czekam na wyniki dzialan dobry001

pozdrawiam

Hmm, raczej pomoc polega na podaniu rozwiazania, a to czy rozpisze sie na kilkadziesiat kb, czy tez podam linka z rozwiazaniem to na jedno wychodzi, grunt zeby pomoc osobie tkora potrzebuje pomocy. W sumie od paru lat na grupach dysk w ten sposob pomagalem i pomagam i jakos nikomu to nie przeszkadzalo. Oki, nie rozpisujmy sie juz na ten temat.

Co do faktycznego problemu, to dobry001 chyba juz nie ma problemu z strona startowa, bo sie nie odzywa.
  • #15 790910
    djbolo
    Poziom 31  
    proponuje zrobic jeden temat "wyroznienie" wszyscy wykaza sie swoimi madrosciami, a wtedy ktos z Gory Elektrody wszystko ladnie scali w jedna dluga instrukcje, zawierajaca wszelkie mozliwe przypadki, nastepnie owy post przeksztalcony w "Ogloszenie" oczywiscie Zablokowane.
  • #16 791622
    dobry001
    Poziom 13  
    Skorzystałem z linku Bartlomieja i jak na razie pomogło :)

uruchomił się uninstal i sprawa wydaje się być załatwiona

Temat zamykam.
    ankuch.

Podsumowanie tematu

✨ W Internet Explorer 6.0 pojawia się niechciana strona startowa http://best-search.cc/index.php?v=6&aff=4994057, mimo ustawienia :about:blank. Problem ten jest efektem działania złośliwego oprogramowania (robaka), które modyfikuje ustawienia przeglądarki. Rozwiązaniem jest użycie narzędzi antyspyware takich jak CWShredder oraz Ad-Aware, które skutecznie usuwają infekcję. Wskazano również na dostępne instrukcje i linki z opisem usuwania tego robaka. Niektórzy sugerowali formatowanie systemu jako ostateczność, jednak najczęściej wystarcza skanowanie i czyszczenie za pomocą wymienionych programów. Dyskusja podkreśla, że zmiana przeglądarki (np. na Mozillę) nie rozwiązuje problemu, gdyż infekcja pozostaje w systemie Windows. Po zastosowaniu wskazówek i narzędzi problem został rozwiązany, co potwierdzono w follow-upie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA