logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć syrenę z Passata z własną baterią w systemie alarmowym?

_uzyszkodnik_ 05 Kwi 2010 16:22 3564 2
  • #1 7923246
    _uzyszkodnik_
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.

To mój pierwszy post i mam nadzieje, że otrzymam trochę wyrozumiałości.
    Przez ostanie święta zostałem okradziony dwa razy. Włamania miały miejsce do szopy w ogródku.Raz zniknęły rowery a dzisiaj spawarka. Nie pomogło zmiana kłódek i wzmocnienie drzwi, weszli ścianą....

Dlatego też jestem zdesperowany i na szybko muszę przygotować jakieś zabezpieczenie. Plan jest(był) prosty: czujka ruchu z lampy oraz syrena samochodowa na 12V. Tak sobie wymyśliłem bo tylko tym dysponuje:
    I wszystko byłoby już gotowe gdyby nie fakt, że nie wiem jak wyłączyć syrenę po wzbudzeniu alarmu. Syrena pochodzi z passata, ma własną baterie i trzy styki jak na obrazku:
    Przyłożenie zasilania na skrajne styki powoduje uruchomienie syreny ale niestety po odłączeniu zasilania nadal wyje, troszkę ciszej wprawdzie bo już tylko z baterii. Brak reakcji na podłączenie minusa w środkowy styk.
    I tutaj moje pytanie jak to podłączyć, żeby można było ją w dowolnym momencie wyłączyć ?

Pod spodem fotki z rozebranej syreny, może pomogą:

Jak wyłączyć syrenę z Passata z własną baterią w systemie alarmowym? Jak wyłączyć syrenę z Passata z własną baterią w systemie alarmowym?

Z góry dziękuję za pomoc.

P.S. Szukałem w google, eletrodzie oraz forach samochodowych i nie znalazłem schematu działania takiej syreny dlatego też odważyłem się napisać ten post. Sprawa jest dla mnie pilna bo nie wiem po co przyjdą dzisiaj a choćby motocykla do domu nie schowam. Jeszcze raz proszę o wyrozumiałość.
  • Pomocny post
    #2 7923438
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 7923507
    _uzyszkodnik_
    Poziom 2  
    Wygląda na to @sharp, że masz racje. Bo żadna kombinacja podłączeń nie pomaga a i sama inicjacja syreny nie działa za każdym razem. W takim wypadku będę musiał wykombinować coś innego. Chyba, że jest jakakolwiek szansa użycia części tej syreny żeby ominąć sterowanie. Jeżeli nie to temat można zamknąć.

Dziękuję za szybką odpowiedz.
REKLAMA