logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Biała strona w przeglądarkach na Windows XP z F-Secure Internet Security

13 Kwi 2010 18:48 2768 13
REKLAMA
  • #1 7956949
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 7957045
    cepilek
    Poziom 26  
    Ocena: 194
    Ten sam IE to znaczy te same wersje masz? Jak masz starszę wesję IE na kłopotliwym kompie to spróbuj zainstalować IE 8.0 - z tą wersją nie mam kłopotów bo na 6.0 miałem różne klocki...
  • #3 7957068
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 7957092
    cepilek
    Poziom 26  
    Ocena: 194
    Ja bym odinsalował IE, wyłączył kompa, włączył go i zainstalował z powrotem IE. Innych pomysłów nie mam skoro dotyczy to internetu...
  • #5 7957124
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 7957157
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7958030
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 7958144
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 488
    Spróbuj w menadżerze urządzeń wyłączyć niepotrzebne (nieużywane) karty sieciowe.

W IE nigdy nie powinna się włączyć "czysta" biała strona. Zawsze jest jakaś sugestia od M$ (z reguły nic nie warta) więc cosik mi nie gra softowo.
    Jakie są ustawienia połączenia internetowego? (Opcje internetowe zakładka połączenie) w okienku powinno być czysto - no chyba że korzystasz z różnych połączeń.
    -----------------------------------------------
    Dodałaś fotki zanim odpisałem.

Jakie sa parametry karty jak się nie łączy . Sprawdz poprzez ikonę w systray'u. Czy ma odpowiedni numer IP i DNS. Sprawdz ustawienia karty czy czasem na stałe nie ma jakiegoś IP lub dns.
    Sama zarządzasz ruterem? Zlikwiduj na jakiś czas ograniczenia dostępu w stylu MAC itp.
  • #9 7958181
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 7958237
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 488
    Czy parametry pracy karty przy takiej awari są prawidowe?
    Biała strona w przeglądarkach na Windows XP z F-Secure Internet Security
  • #11 7958272
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 7960422
    narkoholik
    Poziom 30  
    Ocena: 100
    Ten zrzut z wyborem sieci pokazuje dodatkowe połączenia jak vpn, dial-up czy inne urządzenia. Sieć powinnaś mieć pod przyciskiem LAN i tam pewnie znajdziesz ustawienia automatyczne ale we właściwościach dojżysz adresy. Do routera moim zdaniem powinien mieć dostęp (z ew. komunikatem typu ZABRONIONY lub z hasłem) poprzez wpisanie jego IP np. w przegądarce (jeżeli obsługuje).
    Osobiście użył bym programu "Languard network skanner" do sprawdzenia struktury sieci - pokazuje komputery w sieci - router i włączone usługi typu np. http gdzie w prosty sposób można sprawdzić czy dostęp do usługi jest zabroniony.
    Można użyć "sniffera" ANASIL lub ETERCAP aby sprawdzić co blokuje/zajmuje powiedzmy port 80 lub 8080 odpowiedzialny za HTTP czyli np. przeglądanie WWW.

Możliwe że twoja przeglądarka - skoro masz w sumie 3 karty sieciowe- czasami próbuje się połączyć przez niewłaściwą kartę ale po zrzucie ekranu widzę jakiś problem z funkcjonalnością.
    Jeśli strona nie wyświetla się prawidłowo to może być winna złyych ustawień zaawansowanych lub utracone pliki. Sprawdź USTAWIENIA-OPCJE INTENETOWE-ZAAWANSOWANe.
    Osobiście spróbowałbym nadinstalować przeglądarke lub ewentualnie odzyskiwanie lub naprawa Windows. Jeśli zainstalujesz Windows na istniejącym systemie to przywróci ci wszystkie pliki poza starszymi od istniejących na dysku - pozostawiając większośc tak jak miałaś.
    Zalecam ostrożność i w tym wypadku nie wiem jak to będzie z licencjami i rejestracją.

Jeśli gdzieś popełniłem bład proszę o sprostowanie.

Pozdrawiam
  • #13 7962127
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 7963280
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Na forum poruszono problem z białą stroną w przeglądarkach na komputerze z systemem Windows XP i zainstalowanym F-Secure Internet Security. Użytkownik zgłasza, że na jednym z trzech komputerów występują problemy z wyświetlaniem stron internetowych, mimo że pozostałe działają poprawnie. Problemy występują zarówno w Internet Explorerze, jak i w Mozilli Firefox, a użytkownik sprawdził kabel sieciowy oraz zainstalowane sterowniki. Sugerowane rozwiązania obejmują reinstalację przeglądarki, sprawdzenie ustawień karty sieciowej oraz routera (Linksys WRT150N). Użytkownik posiada zintegrowaną kartę sieciową Intel 82566DM oraz dodatkowe karty, co może wpływać na połączenie. Problemy zaczęły się niedawno, mimo że konfiguracja nie zmieniła się od lat.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA