Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Signum 2005 3.0 - immobiliser ?

misiekts 14 Apr 2010 18:56 3142 6
    misiekts
    Level 17  
    Witam!

Autko mialo robiony silnik (naprawa glowicy), po zmontowaniu nie odpala.
    Nie kreci rozrusznik.
    Sprawdzilem podlaczenia zasilanie i wszystko wydaje sie byc ok.

Na desce nie swieci zadna kontrolka od immo ale w kluczyku z kolei nie ma pastylki - czy tak ma byc w tym modelu ?

Znalazlem przekaznik od rozrusznika i prad na 30 jest, na 86 jest zasilanie, komputer nie wystawia masy na 85. Czyli najprawdopodobniej to on blokuje.

Podlaczenie testera (zwykly OBD) nie ujawnia bledow w silniku. Niestety nie moge podpiac sie pod immo.

Czy z takimi informacjami jest ktos w stanie cos podpowiedziec?

Autko oczywiscie jak w temacie.

Pozdrawiam!
    rox1
    Level 18  
    Moim skromnym zdaniem pestka w kluczyku musi byc czyli trzyma cie immo ,chyba że ktoś juz tam był przed twoja naprawą i zrobił mu kuku i imma nima .............
    niech ktoś zdjagnozuje go op-comem napewno coś wyjdzie...........

pozdro rox .........
    misiekts
    Level 17  
    Ale czy kontrolka jakas od immo by nie mrugala?

Nie zapala sie check (nie wiem czy powinien i czy jest ) i nie zapala sie zadna kontrolka od immo (tez nie wiem czy jest). Nie ma tez zadnego sygnalu na wyswietlaczy, zadnej klodki czy cos w tym stylu. Po kolei wyswietla uszkodzenie zarowki, otwarte drzwi, parking i kierownice z wykrzyknikiem.
    Auto przed wymiana glowicy chodzilo - podobno...

Kurcze, moze mi ktos potwierdzic na 100% jak to z tymi pastylkami jest? Mam dwa kluczyki do niego i w zadnym nie ma pastylki.
    bartez844
    Level 20  
    bezpieczniki posprawdzaj
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Dobierz się do stacyjki, zobacz czy jest pętla, może ktoś wkleił transponder w pętlę a klucz jest dorobiony.
    misiekts
    Level 17  
    Zrobione, juz dawno ale nie mialem kiedy napisac.
    Jeden z przewodow w kostce a dokladnie pin we wtyczce od ecu byl luzny, tzn na oko wszystko bylo idealnie, dopiero po calkowitym rozebraniu wtyki wyszlo na jaw ze nie dociskal.

I klopoty sie skonczyly.

Pozdrawiam!